Açlık grevlerine destek verenlere para cezası

Açlık grevlerine destek verenlere para cezası
Açlık grevlerine dikkat çeken tutuklu yakınları, barış anneleri, HDP ve TUHAYDER yöneticilerine 320'şer TL para cezası kesildi. Barış Anneleri cezaları ödemeyeceklerini söyledi.

Cezaevlerinden tecride karşı başlattıkları açlık grevlerine, çeşitli eylemler düzenleyerek dikkat çekmeye çalışan Barış Anneleri, tutuklu yakınları, HDP ve TUHAYDER yöneticilerine 320'şer TL para cezası kesildi. Barış Anneleri'nden Zekiye Kaya, "Ne kadar ceza keserlerse kesinler barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz" açıklamasıyla, kesilen cezaları ödemeyeceklerini duyurdu. 

CEZALARI KESEN VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KABAHATLER KANUNUNU GEREKÇE GÖSTERDİ

Van’da, açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çeken tutuklu ve barış annelerine, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAYDER) Van Şube yöneticileri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eşbaşkanlarına ve yöneticilerine, "Kabahatler Kanunu" gerekçe gösterilerek, 320'şer TL para cezası kesildi. Cezaları kesen Van Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi, bazı annelere 3’er kez para cezası kesti.

HDP binasında verilen ceza tutanaklarını kaldırarak tepki gösteren tutuklu annelerine, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, milletvekili Muazzez Orhan, il eşbaşkanları, TUHAYDER yöneticileri ve çok sayıda yurttaş destek verdi.

‘BARIŞ ÇAĞRIMIZA CEZA KESTİLER’

Açıklama yapan Barış Annesi Zekiye Kaya, "Barış ve tutuklu anneleri olarak çocuklarımızın ölmemesi için oturma eylemi yaptık. Bizler ölümler olmasın ve barış olsun diye oturma eylemi gerçekleştirdik. Kimsenin ölmemesi için barış istedik. Fakat bu barışçıl çağırımıza karşı para cezası kestiler" diye konuştu.

'CEZALARI ÖDEMEYECEĞİZ'

Cezaları ödemeyeceklerini belirten Kaya, "O parayı ödemeyeceğiz. Çünkü biz hiçbir suç işlemedik. Çocuklarımızın ölmemesini istedik ve barış ellini uzattık. Bizler cezaevlerinde tabut çıkmasın diye alandaydık. Bizlere ne kadar ceza keserlerse kesinler, bizler bu cezaları ödemeyeceğiz ve barış mücadelesinden de vazgeçmeyeceğiz" dedi.

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar