Adalet Bakanı'na Tahir Elçi sorusu

Adalet Bakanı'na Tahir Elçi sorusu
'Elçi'nin vurulma anını gösteren kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin bir soruşturma başlattınız mı? 3 yılda ne yaptınız?'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin, 28 Kasım 2015'te öldürülmesinden bu yana geçen 3 yılda faillerin hâlâ ortaya çıkarılmamasının nedenini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sordu. Gül'ün yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi veren Aydeniz, "Katledilişinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen faillerin henüz bulunmadığı ve yargı önüne çıkarılmadığı, soruşturma dosyasında faillerin tespiti adına etkin bir yol izlenmediği görülmektedir" dedi.

Aydeniz, Bakan Abdulhamit Gül'e şu soruları yöneltti:

- Tahir Elçi soruşturması ne aşamadadır?

- Cinayet onlarca insanın gözü ve kameralar önünde yaşanmasına rağmen neden failler tespit edilmemektedir?

 - Elçi'yi vuran kişi ve vurulduğu anı gösteren kamera kayıtlarına ulaşılamamasına ve var olan görüntülerin silinmesine ilişkin başlattığınız bir soruşturma var mıdır? Varsa hangi aşmadır?

 - Elçi cinayeti sonrasında olay yerinin temizlendiği iddiasına ilişkin başlattığınız idari ve hukuki soruşturma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?

- Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için son üç yıl boyunca Bakanlığınız ne gibi çalışmalar yapmıştır? (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar