Adalet Bakanı: Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağı kaldırıldı

Adalet Bakanı: Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağı kaldırıldı
Adalet Bakanı, Abdullah Öcalan'a ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırıldığını açıkladı. Bakan Gül, "Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı'nda konuşarak Öcalan'a ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Adalet Bakan'ın açıklamaları şöyle:

İstanbul, Diyarbakır, Silivri, Urfa’ya gidildi. Yine birçok cezaevine, İmralı’ya da gidildi. Orayı da ziyaret ettiler. Dolayısıyla; tüm cezaevlerinde, ilgili şahıs, tutuklu, mahkumlarla görüşmeler sağlandı. Bunlarla ilgili genel itibariyle daha önceki ziyaretlerde olumlu gelişmeler olduğunu ifade ettiler. Biz, işkence, kötü muameleye sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkmış; özgürlükçü, demokrasiyi geliştiren bir anlayışla yola devam edeceğiz. Dolayısıyla bu konudaki eleştiri ya da önerileri dikkatle takip edeceğiz. Görüşme, İmralı ziyareti oldu."

 

 

ASRIN HUKUK BÜROSU'NDAN AÇIKLAMA

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 2 Mayıs'ta İmralı Cezaevi'nde yaptıkları görüşmeye ilişkin düzenledikleri basın toplantısında müvekilleri Abdullah Öcalan üzerindeki yasağın kaldırıldığını duyurmuştu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Newroz Uysal, Artı TV'ye bağlanarak Adalet Bakan'ın açıklamasını değerlendirdi. Adalet Bakan'ın verdiği bilginin yeni bir şey olmadığını hatırlatan Uysal "Bizde açıklamayı basın üzerinden gördük. 2 mayıs görüşmesi sonrası yaptığımız açıklamada ifade ettiğimiz üzerine Sayın Öcalan'ın İmralı adasında avukat görüşmesine ilişkin kısıtlama kararı 22 Nisan'da kaldırıldı. ifade edilen bilgi yeni bir güncel bir bilgi değil" ifadelerini kullandı.

Öcalan'ın avukatı Uysal, yeni bir açıklama yapacaklarını söyleyerek Adalet Bakanlığı'nın verdikleri kararın uygulanmasını beklediklerini dile getirdi.

Uysal, "Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir başvuru yaptık ve cevap alamadık. Bu da bir red anlamına gelmektedir. 2 Mayıs'tan sonra 2 hafta geçti üzerinden, yasağın kaldırıldığı belirtiliyor ama biz halen görüşemedik." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar