Adalet Bakanlığı'ndan çocuk istismarına ilişkin ‘bilmiyoruz’ itirafı

Adalet Bakanlığı'ndan çocuk istismarına ilişkin ‘bilmiyoruz’ itirafı
Adalet Bakanlığı, istismara uğrayan bireylerin yaşının, cinsiyetinin ve istismara uğradığı yerin ‘kayıt altına alınmadığını’ açıkladı.

Adalet Bakanlığı, ‘Yıl İçinde Açılan Davalardaki Suç ve Sanık Sayıları’ isimli raporunda, çocuğa yönelik istismar olaylarının ayrıntılarına erişimi kaldırmasının ardından bu verileri soran CHP Milletvekili Alpay Antmen’e, "Ayrıntılı kayıt tutmuyoruz" yanıtı verdi.

CHP Mersin Milletvekili Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi verdi. Antmen, 2010 ile 2019 yılları arasında tacize ve tecavüze uğrayan yurttaşlardan 18 yaşın altında olanların sayısını ve cinsiyetlerini sordu. Antmen, istismar vakalarının kaçının dernek, vakıf, kurs veya okullarda işlendiğinin de açıklanmasını istedi. CHP Milletvekili Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den, bu yıllar arasında çocuklara yönelik işlenen suçların genel verisinin de yanıtını talep etti.

AYRINTILI KAYIT TUTMADIK

Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta, çocuğa yönelik istismar olaylarıyla ilgili ayrıntılı kayıt tutulmadığı bildirildi. Bakanlıktan gönderilen yanıtta, "Mağdurun yaşı ve cinsiyeti esas alınarak bilgi derlemesi yapılmamaktadır" denildi. Adalet Bakanlığı, çocukların nerede istismara maruz bırakıldığına ilişkin bir verinin de ellerinde bulunmadığını aktardı. Bakanlık, bu nedenle olayların kaçının dernek, vakıf, kurs veya okullarda işlendiğinin bilinmediğini ifade etti.

BU SORUYU YANITSIZ BIRAKTI

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Adalet Bakanlığı, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in yönelttiği, "2010 ve 2019 yılları arasında 18 yaşının altındayken doğum yapmış vatandaş sayısı ve bu yıllar arasında istismar, taciz veya tecavüz nedeniyle korumaya alınan çocuk sayısı kaçtır?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Öne Çıkanlar