Adalet Nöbeti sona erdi: 'Adalet mücadelesi sürecek'

Adalet Nöbeti sona erdi: 'Adalet mücadelesi sürecek'
Adalet Nöbeti'ni 85'inci haftada sonlandıran avukatlar, 'Adalet Nöbeti sona erdi ama adalet, temel hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelemiz devam edecek' dedi.

Avukatların, tutuklu meslektaşların serbest bırakılması talebiyle 6 Nisan 2017'de, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başlattığı Adalet Nöbeti, 85'inci haftasında sonlandırıldı. Sonuncusu düzenlenen eylem için adliye içindeki Themis Heykeli önünde bir süre nöbet tutan avukatlar, hatıra fotoğrafları çektikten sonra C kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

'Herkes için adalet' yazılı pankartın açıldığı eyleme, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy ve Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

'NÖBET BİTSE DE MÜCADELE SÜRECEK'

Basın açıklamasını Avukat Kemal Aytaç yaptı. 6 Nisan 2017 tarihinde başlattıkları ve 85 haftadır hiç ara vermeden tuttukları Adalet Nöbeti'nin sonuna geldiklerini belirten Aytaç, Adalet Nöbeti sona erse dahi adaletsizlik, hukuksuzluk ve keyfilik karşısında verecekleri mücadelenin son bulmayacağını söyledi.

Aytaç, "İşte bu yüzden, Attila İlhan'ın dizesinden esinlenerek söylersek, 'Birikip yeniden sıçramak için' birlikte yeni yol ve yöntemler arayacağımız, zenginleşerek, tazelenerek ve güçlenerek adalet mücadelesine devam edeceğimiz bir soluklanmanın da eşiğindeyiz" dedi.

'CÜBBELERİMİZ POLİSİN AYAKLARI ALTINDA EZİLDİ'

Adalet Nöbeti'ni tutmaya başladıkları günden bu yana çok yol kat ettiklerini kaydeden Aytaç, şunları söyledi:

"Tutmaya başladığımız daha ilk Adalet Nöbeti, polisin saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Bir arkadaşımızın ayağı, bir arkadaşımızın burnu kırıldı, 9 arkadaşımız gözaltına alındı. Tartaklandık, cübbelerimiz polisin ayaklarının altında ezildi, çalışma mekânımız olan adliyenin dışına atıldık. Adliye kapısının önünde basın açıklaması yapmamıza izin verilmek istenmedi. Hakkımızda dava açıldı. Adalet Nöbeti'nin sözcüsü bir arkadaşımızın evi basıldı gece yarısı. Ama tüm bunlara rağmen 85 hafta aynı cesaret ve kararlılıkla, aynı ısrar, inat ve iradeyle yılmadan adalet mücadelesi vermeye, adalet için nöbet tutmaya devam ettik."

'YARGI İKTİDARIN SOPASINA DÖNÜŞTÜ'

Hukukun ve yargının siyasal iktidarın elinde 'yargısız infaz' aracı ve bir sopa olarak kullanıldığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Aytaç, "Adil bir yargılanmadan, şeklen dahi olsa yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından söz edebilmek mümkün değildir. Siyasal iktidarın tak diye emrettiğini, hafta sonu demeden adliyeyi açtırarak şak diye yerine getiren bir yargı düzenine tanıklık etmekteyiz ne yazık ki" diye konuştu.

'HERKES İÇİN ADALET İSTEDİK'

Yalnızca kendileri için değil, herkes için adalet istediklerini ve İstanbul Adliyesi'nde yaktıkları meşalenin çoban ateşi misali çoğaldığına tanıklık ettiklerini söyleyen Aytaç, mücadelenin kendilerini beslediğini ifade etti.

Açıklamanına ardından gökyüzüne balon uçuran avukatlar, 'Hak, hukuk, adalet' sloganlarıyla eylemlerini noktaladı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar