Adana’da işçilere bildiri dağıtanlara gözaltı

Adana’da işçilere bildiri dağıtanlara gözaltı
'Bir siyasi partinin broşür, bildiri dağıtması savcının izni ile olmaz.'

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde Cuma Namazı çıkışında bildiri Emek Partisi üye ve yöneticisi 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Emniyete götürülen EMEP üye ve yöneticileri İfadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SAVCININ TELEFONUNUN ŞARJI BİTTİ DİYE 2 SAAT KEYFİ ŞEKİLDE BEKLETİLDİLER

Evrensel'den Volkan Pekal'ın haberine göre, Emek Partisi bülteni olan Emeğe Sesleniş’i dağıtmak için cami civarında bekleyen EMEP üyelerini polis durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Hakkında herhangi bir toplatma kararı bulunmamasına rağmen bültenin dağıtılmasına engel olan polisler, bültenin ancak Savcı inceledikten sonra dağıtılabileceğini iddia etti. Ancak cuma namazına giden savcıya bir türlü ulaşılamadı. Bülten dağıtmaları engellenen EMEP’liler cuma namazına gittiği için yerinde olmayan Savcının telefonunun şarjı bittiği için yaklaşık 2 saat bekletildikten sonra emniyete götürülecekleri söylendi.

‘İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ’

Bildiri dağıtımı engellenen EMEP üyeleri polis ve güvenliğin engelleme çabalarına rağmen işçilerin yanlarına gelerek bildirileri aldığını ve "İşçiye bildiri dağıtmak suç mu?" diye tepki gösterdiğini aktardılar.

İFADELERİNİN ARDINAN SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınıp emniyete götürülen Emek Partisi üye ve yöneticisi 5 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Bu yaşananın Emek Partisi’nin siyasi faaliyetlerinin engellenmesi olduğunu ifade eden Emek Partisi Adana İl Başkanı Av. Sevil Aracı, "Bir siyasi partinin broşür, bildiri dağıtması Savcının izni ile olmaz. Üyelerimiz suç işlemiş gibi emniyete götürülemez" dedi. Bu durumla ilk defa karşılaşmadıklarını dile getiren Aracı, "Bu siyasi faaliyetlerimizin engellenmesi olayını çoktan aştı. Bir siyasi partini siyasi faaliyetinin ve propaganda hakkının engellenmesi ceza kanununda suçtur. Yapılanlar hukuksuzdur. Bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Öne Çıkanlar