Adil Öksüz'ün kardeşi Ermenistan'da gözaltına alındı

Adil Öksüz'ün kardeşi Ermenistan'da gözaltına alındı
Darbe girişiminin kilit ismi olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün kardeşi Kemal Öksüz, Ermenistan'da gözaltına alındı.

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress, 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün kardeşi Kemal Öksüz'ün Ermenistan'ın başkenti Erivan'da polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

23 Ağustos'tan bu yana aranan Adil Öksüz'ün ABD'nin Temsilcililer Meclisi Etik Komisyonu'na 'sahte belge sunmak'la suçlanıyor. Öksüz'ün Ermenistan polisinin organize suçlarla mücadele ekipleri ile Interpol'ün Ermenistan bürosu işbirliğiyle Erivan'da yakalandığı öğrenildi.

ABD vatandaşlığını kazandıktan sonra ismini Kevin Öksüz olarak değiştirdiği belirtilen Kemal Öksüz, 'Azerbaycan'ın Dostları Meclisi' adındaki bir sivil toplum kuruluşunun (STK) yöneticiliğini yapıyordu. Bu kuruluşun amacının Türkiye ve Azerbaycan'a geziler düzenleyerek Amerikalılarla Türkleri bir araya getirmek olduğu belirtildi.

Kuruluşun 2013 yılında birçok ABD'li Kongre üyesini Azerbaycan ve Türkiye'ye davet ettiği, bu davetlerle ilgili Temsilcililer Meclisi Etik Komisyonu'na sunulan belgelerde, gezilere ait masrafların tümünün Öksüz'ün yönettiği STK'nın üstleneceğinin açıklandığı iddia edildi.

Ancak söz konusu masrafların Öksüz'ün yöneticiliğini yaptığı STK tarafından değil Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR tarafından karşılandığının ortaya çıktığı da iddiaların arasında. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar