Adli Tıp raporu: El yazısı Eren İlhan’a ait değil

Adli Tıp raporu: El yazısı Eren İlhan’a ait değil
Diş hekimi Eren İlhan şifreli yazışmalar yapmak suçlamasıyla 19 aydır tutuklu. Adli tıp, yazışmaların Eren İlhan’ın el yazısı olmadığını açıkladı.

Fatma YÖRÜR


ARTI GERÇEK - Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çene cerrahisi alanında hekimlik yapan Eren İlhan, Beşiktaş saldırısının sanıkları arasındaydı. 19 aydır tutuklu olan İlhan’ın tutukluluk gerekçesi saldırı sanıklarından birinin cebinde bulunan notun Eren İlhan’a ait olduğu iddiasıydı.

İlhan, Ankara Üniversitesi'nde bu kişiye diş tedavisi uygulamıştı. İki yıla yakın süre tanışıklığının bundan ibaret olduğunu savundu.

Adli Tıp Kurumu incelemeleri yaptı. Beşiktaş saldırısı sanığının cebinde bulunan nottaki el yazısının Eren İlhan’a ait olmadığını tespit etti. Avukatlar, dosyanın 18 ay boyunca Adli Tıp'a gönderilmemesine tepkili.

İMPLANT YAPTIĞI HASTA SALDIRIDA SANIK OLDUĞU İÇİN HEKİM HAPİS YATIYOR

İstanbul Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016’da düzenlenen bombalı saldırıda 46 kişi yaşamını yitirmiş, 343 kişi yaralanmıştı. Beşiktaş saldırısı davasının tutuklu diş hekimi Eren İlhan da savunmasında "Olayla ilişkim yok" demişti.

İLGİLİ HABER: İMPLANT YAPTI BEŞİKTAŞ SALDIRISI SANIKLARINDAN BİRİ OLDU

HASTASI NEDENİYLE TUTUKLU HEKİM: İLİŞKİM YOK, DİMDİK BURADAYIM

9 Eylül 2017’de gece yarısı özel timler tarafından evi basılan İlhan’ın, kapısı kırılarak yapılan operasyonda evi bir saat arandı. Ankara’da gözaltına alınan hekim İstanbul’a getiriliyor ve 13 gün yaşam koşulları en düşük seviyede gözaltında tutuluyor. Sık sık sorgu odasına götürülen Eren’e her gün aynı soru soruluyor "Tedavi ettiğin hastayı nereden tanıyorsun?"

Mart 2016’da bir öğrencisinin önerisiyle gelen hastanın diş tedavisini Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapan Eren İlhan, tedaviyi Beşiktaş patlaması öncesinde gerçekleştiriyor. Bu tedavi sırasında hastanın telefonla sorduğu soruların bazılarını Whatsapp’tan yanıtlıyor. Bu yazışmalar daha sonra Doktorun karşısına şifreli yazışmalar olarak giriyor.

ADLİ TIP: ‘İDDİANAMEYE GİREN EL YAZILARI İLHAN’A AİT DEĞİL’

Bu yazışmaların sadece implant tedavisiyle ilgili olduğu görülürken, saldırı sanıklarından birinin cebinden çıkan, kime ait olduğu bilinmeyen bazı yazıların da Eren İlhan’a ait olduğu iddia ediliyordu. İlhan, dijital yazışmaların kendisine ait olduğunu ve sadece hastanın tedavisi hakkında olduğunu belirtirken, el yazılarının kendisine ait olmadığını kesin bir dille ifade ediyor.

Adli Tıp raporu Eren İlhan'ı doğruladı:

Diş hekimi Eren İlhan, Beşiktaş saldırısı davası kapsamında bin yılla yargılanıyor. Avukatları bu rapor üzerine pazartesi günü tahliye talebinde bulunacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar