Af Örgütü'nden Angela Merkel'e Osman Kavala çağrısı

Af Örgütü'nden Angela Merkel'e Osman Kavala çağrısı
Angela Merkel yarın Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

İstanbul'da yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Uluslararası Af Örgütü'nden bir çağrı geldi. Kurum, Merkel'den insan hakları savunucusu ve iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için girişimde bulunmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye uzmanı Andrew Gardner, "İnsan hakları savunucularına yönelik baskılara son verilmesi için somut adımlar atılması, Angela Merkel ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki görüşmelerin merkezinde olmalı" dedi. Gardner, Kavala’nın serbest bırakılmasının ve Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç’ın beraat etmesinin belirleyici olduğunu söyledi.

KIBRIS’IN DA TALEBİ VAR

Gazeteduvar'daki habere göre, Merkel’e bir çağrı da, Türkiye’yle Doğu Akdeniz’de gerilim yaşayan Avrupa Birliği üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’nden geldi. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Merkel’i telefonla arayarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yarın yapacağı görüşmede ‘Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki yasadışı eylemlerin derhal durdurması’ mesajını vermesini istedi. Merkel’in, Lefkoşa’nın mesajını Cumhurbaşkanı'na ileteceğini ve AB’nin tutumlarını vurgulayacağını söylediği belirtildi.

ALMANYA BASINI: MERKEL YARGI BAĞIMSIZLIĞI BEKLENTİSİNİ İLETECEK

Merkel ile Erdoğan’ın yarın yapacakları görüşmede, gerilimli bir süreçten geçen ikili ilişkilerin yanı sıra Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz’deki sondaj krizini masaya yatırması bekleniyor. Alman basınına göre Merkel Erdoğan’a, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi yönünde somut adımların atılması beklentisini de bir kez daha iletecek.

Türkiye’de tutuklu Almanya vatandaşları ve Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne hukuki danışmanlık hizmeti veren avukat Yılmaz S.’nin geçen yılın Eylül ayından bu yanan "casusluk" suçlamasıyla cezaevinde bulunması, gerilime yol açan konu başlıkları arasında yer alıyor. 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar