Afganistan'da çifte saldırı: 33 ölü

Afganistan'da çifte saldırı: 33 ölü
Afgan İçişleri Bakanlığı saldırının, Kabil'in merkezinde bir lisenin yakınlarındaki kontrol noktasında gerçekleştiğini duyurdu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı, Kabil'deki bir okulun yakınlarında yaşandı. İlk belirlemelere göre sekiz kişi öldü, altı kişi yaralandı. Öte yandan,Taliban militanlarının Gazne vilayetinin Caguri ilçesine saldırdı. Saldırı sonucu 10'u asker 25 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de intihar saldırısı düzenlendi. Afgan İçişleri Bakanlığı intihar eyleminin, Kabil'in merkezinde bir lisenin yakınlarındaki kontrol noktasında gerçekleştiğini duyurdu.

Kabil'deki saldırıyı kimin gerçekleştirdiğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk belirlemelere göre saldırı sonucu sekiz kişi öldü. Altı kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın hedefinde bölgede düzenlenen bir gösterinin olabileceği bildiriliyor.

Taliban'ın Afganistan'daki azınlık gruplar arasında yer alan Hazaralara yönelik son dönemdeki saldırılarını protesto için aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı çok sayıda gösterici bugün Kabil'de toplanmıştı.

Gösteriye katılanlar, Taliban'ın saldırıları karşısında Şii Hazaraların yoğun olarak yaşadığı Gazne ve Herat'a güvenlik güçlerinin gönderilmesini istiyor.

BİR SALDIRI DAHA

Öte yandan, Taliban militanlarının Gazne vilayetinin Caguri ilçesine saldırması sonucu 10'u asker 25 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar