'Kobani'de nasıl direndiysek Afrin'de öyle direneceğiz'

'Kobani'de nasıl direndiysek Afrin'de öyle direneceğiz'
Türkiye'nin Afrin'e olası saldırısı karşısında Suriyeli Kürtler'den 'Kobani'de olduğu gibi direneceğiz' açıklaması geldi.

HABER MERKEZİ - Türkiye’den Afrin’e yönelik saldırı düzenleneceği konusunda peş peşe açıklamalar yapılırken ve Suriye sınırı ve içerisinde askeri yığınak yapıldığı haberleri gelirken, YPG, QSD ve Kuzey Suriye Federal Yönetimi’den "saldırıya karşı direneceğiz" açıklaması geldi.

‘AFRİN’DE DE DİRENİRİZ’
Sputnik’e konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud hiçbir müdahaleyi kabul etmeyeceklerini ve Afrin'i koruyacaklarını vurguladı ve şöyle konuştu:

"Türkiye Afrin'e saldırmak istiyor. Hangi yerden saldırı olursa olsun Afrin'i koruyacağız. Meşru savunma çizgisini esas alacağız. Biz Kobani'de nasıl yaptıysak ve bugün Deyr ez Zor'da nasıl direniyorsak ve meşru savunma yapıyorsak aynısını Afrin'de de yaparız. Kendimizi savunuruz. Kurşunlara karşı kimse güllerle karşılık vermemiştir. Biz de saldırılara karşı direnişle cevap veririz. Bizim direnişimiz de devrimden bu yana göz önündedir. O direnişle Afrin'de direniriz"

‘KOBANİ’DE NASIL DİRENDİYSEK ÖYLE DİRENİRİZ’
Benzer bir tepki de Kuzey Suriye Federal Yönetimi Eş Başkanı Foza Yusuf’tan geldi. Afrin'e bir müdahalenin olması durumunda direneceklerini belirten Yusuf, "Biz kimseye saldırmak istemiyoruz. Ancak bize bir saldırı olursa direniriz. Bu bizim temel hakkımızdır. Kobani'de nasıl direndiysek Afrin'de de direniriz. Siyasi ve askeri olarak tüm güçlerimiz büyük bir direniş gösterirler. Kürtler ve bütün demokratik güçler Afrin konusunda tavrını ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin Afrin'e girmesine sert bir şekilde karşı çıkıyorlar" dedi.

‘TEPKİMİZ NET’
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus da, Türkiye'nin Afrin'e girmesi durumunda büyük bir direniş göstereceklerini ifade ederek, "Biz Türkiye'nin Afrin'e girmesine izin vermeyeceğiz. Direniriz. Tepkimiz net" diye konuştu. (Sputnik)

Öne Çıkanlar