Afrin'de cihatçılar yaşlı çifti darp edip paralarını gasp ettiler

Afrin'de cihatçılar yaşlı çifti darp edip paralarını gasp ettiler
Afrin'in Kura köyünde, 'Ehrar el-Şerqiye' isimli silahlı grubun mensupları 85 yaşındaki çiftin evini bastı.

ARTI GERÇEK- TSK ve ÖSÖ'nün 1 yıl önce girdiği Afrin'den yağma haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kez 85 ve 86 yaşlarındaki bir çift, silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Cihatçı gruplardan olan saldırganlar yaşlı çifti iterek yere düşürüp darp etti, ardından da el ile ayaklarını bağladı. Çifti saatlerce yerde bağlı vaziyette tutan saldırganlar evdeki 450 dolar ile 25 bin Suriye lirasını aldı.

Erbil merkezli Rûdaw televizyonunun aktardığına göre, silahlı gruplardan Ehrar el-Şerqiye, Afrin'in Kura köyünde dün akşam saat 20.00 sıralarında Ömer Arus'un evini bastı.

Yaşadıklarını anlatan Ömer Arus ve 86 yaşındaki eşi, silahlı kişilerin kendilerini darp ettiğini belirtti. Akşam saat 8'den gece saat 12'ye kadar bağlı kaldıklarını anlatan Ömer Arus, şöyle konuştu: "85 yaşındayım. Eşim de 86 yaşında. İçeriye girdiğimiz anda daha kapıyı kapatmaya firsat bulamadan aramıza daldılar. Bizi yere devirip dövdüler. Elimizi ve ayaklarımızı bağladılar. 8'den 12'ye kadar bağlı kaldık. Paramızı götürdüler. 450 dolar ile 25 bin Suriye lirası. Bütün paramız oydu. Evimizde de dağıtılmadık yer bırakmadılar."

Çekilen video görüntülerinde de Arus çiftinin evinin darmadağın edildiği, Ömer Arus'un ellerinin sarılı olduğu görülüyor: 

 

Öne Çıkanlar