Afrin'de 2 patlama daha: Ölü ve yaralılar var

Afrin'de 2 patlama daha: Ölü ve yaralılar var
Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği harekat birinci yılında bir çok bölgede protesto ediliyor.

Türkiye ve destekli Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde bulunan Afrin'de dün patlama meydana gelmiş, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralılar olduğu da gelen bilgiler arasındaydı.

İLGİLİ HABER: AFRİN'DE PATLAMA: BİR ÖLÜ

ANHA'nın haberine göre Afrin kent merkezinde bugün 2 patlama sesi daha duyuldu. Habere göre patlamalardan ilki Jîn salonu yakınlarında, ikincisi ise Demirci Kawa Meydanı yakınlarında meydana geldi. 

ANHA her iki patlamada 10'un üzerinde "çete mensubu"nun öldüğünü belirtirken, DHA 4 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını duyurdu. DHA'nın haberine göre sabah saatlerinde ilk olarak kent merkezi yakınlarında bomba yüklü olduğu tespit edilen bir araç kontrollü olarak infilak ettirildi. Bu olaydan kısa süre sonra otogardan çıkan başka bir yolcu midibüsü, Valilik binasına 500 metre mesafedeki bulvarda infilak ettirildi. Yapılan incelemede 4 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı belirlendi.

Olayın ardından saldırıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kent genelinde teyakkuz durumuna geçilirken, Valilik binasının da bulunduğu bulvar yaya ve araç kullanımına kapatıldı.

BUGÜN AFRİN HAREKATININ YIL DÖNÜMÜ

Türkiye geçen yıl bugün Afrin'e, Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte harekat düzenlemiş, yüzlerce kadın, çocuk ve yaşlı yaşamını yitirmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı. Harekat nedeniyle on binlerce kişi kenti terk etmek zorunda kalmıştı. Tarihi mekanlar ve eserler yaşanan çatışmalarda yerle bir olmuş, kentin Türkiye'nin ve ÖSO'nun denetimine geçmesinin ardından çok sayıda insan kaçırma, fidye ve yağmalama olayları yaşanmıştı.

BİRÇOK NOKTADA PROTESTOLAR VAR

Harekat birinci yılında başta Kuzey ve Doğu Suriye'de olmak üzere dünyanın birçok yerinde protesto ediliyor. Esnaf kepenk kapatırken, gerçekleştirilen protesto yürüyüşlerinde Türkiye Afrin'den çekilinceye kadar direnişin devam edeceği mesajı veriliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar