Ağır hasta tutukluya giysileri verilmiyor

Ağır hasta tutukluya giysileri verilmiyor
Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan ağır hasta tutuklu Boz'a giysilerinin verilmediği öğrenildi.

Ağır hasta tutuklu Mehdi Boz'a ailesi tarafından gönderilen giysilerden iç çamaşırları ve çorapları verilmedi. Necla Er, kardeşinin hala tek kişilik hücrede tutulduğunu ve tedavisinin de yapılmadığını söyledi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan ağır hasta tutuklu Mehdi Boz'a ailesi tarafından gönderilen giysilerin verilmediği öğrenildi. Boz, 26 Eylül günü ailesiyle yaptığı kapalı görüşte bu durumu aktardı. Boz’un kardeşi Necla Er, Boz’un talebi üzerine gönderdikleri giysilerin "yanlış adres" denilerek kendilerine geri gönderildiğini söyledi.

Geri gelen giysileri tekrar aynı adrese yolladıklarını belirten Necla Er, "Gömlek, pantolon, ayakkabı, çorap ve iç çamaşırdan oluşan bir koli gönderdik. Geçtiğimiz çarşamba günü annem ve babam Mehdi'nin kapalı görüşüne gittiler. Kardeşim Mehdi annemlere iç çamaşırı ve çoraplarının verilmediğini söylemiş. Zaten Kayseri Bünyan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kaldığı sürede ve 6 aylık Elazığ Cezaevi'nde kaldığı sürede hiç giysi göndermemiştik. Bu giysilere ihtiyacı var. Neden verilmediğini bilmiyoruz" dedi. Er, Mehdi Boz'a verilmeyen eşyaların kendilerine de geri gönderilmediğini dile getirdi. 

TEK KİŞİLİK HÜCREDE 
Boz'un hala tek kişilik hücrede tutulduğunu ve hastaneye götürülmediği söyleyen Er, "Mehdi, tiroid kanseri, tansiyon, KOAH, böbrek ve mide rahatsızlığı var. Mehdi ağır hasta. Buna rağmen hala tek kişilik hücrede tutuluyor. İhtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Durumu iyi değil. Endişeliyiz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

BASKILAR SÜRÜYOR 
Boz'un avukatı Hasan Akkuz da, "Müvekkilimle yaptığım görüşmede, baskıların hala devam ettiğini söyledi. Müvekkilim hasta olduğu için üç kişilik koğuşlara çıkma gibi bir talebi var. Ama bu talebi kabul edilmiyor" dedi. ( HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar