Ağrı Belediyesi'nde X-Ray cihazları geri geldi

Ağrı Belediyesi'nde X-Ray cihazları geri geldi
AKP’li Savcı Sayan, ‘Öldürecekse beni halkım öldürsün’ diyerek kaldırdığı X-Ray cihazını kısa süre sonra yeniden taktırdı.

Mücahit AVRAS


31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanı olarak seçilen AKP’li Savcı Sayan, ‘Öldürecekse beni halkım öldürsün’ diyerek kaldırdığı X-Ray cihazını kısa süre sonra yeniden taktırdı.

5 Nisan tarihinde kalabalık bir basın çalışanı grubuyla mazbatasını alan ve ardından geldiği belediye binasında ‘ilk icraatim bu olacak’ diyerek kendi makam odasının kapısı ile belediye binası girişindeki X-Ray cihazını da söktürmüştü. 

Belediyedeki müdür ve birim amirlerinden oluşan 24 makam odasının kapısını ise zamanla kaldıracaklarını açıklamıştı. 

Kapıların ve güvenlik cihazlarının sökülmesiyle ilgili olarak, "Burada bir devrim yapacağız. Zaten turuncu bir devrim yaptık. Bu halk beni korur. Dosta da düşmana da karşı korur. Benim en büyük kalkanım önce Allah, sonra Ağrı halkıdır. Benim başka kimsem yok" ifadelerini kullanarak X-Ray cihazlarının kaldırılmasını savunmuştu.

Ancak geçtiğimiz hafta, belediye binasının girişinde bulunan ve yerinden sökülen X-Ray cihazı bu hafta yeniden yerine takıldı ve kapıda güvenliği sağlayan personellere de takviye yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi edinmek için aradığımız Ağrı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü de bu iddiaları doğrulayarak, "Herhangi bir tehdit ya da güvenlik riski yaşanmadı ancak bunun yeniden takılması uygun görüldü. Mesele ile ilgili başka bir şey söyleyemem" dedi.

Görüşlerine başvurduğumuz Ağrılılar, "Sırrı Sakık’tan sonra atanan kayyım döneminde belediyeye ulaşmak için birçok güvenlik uygulamasına maruz kalıyorduk. Ancak mevcut belediye başkanı seçilip bu uygulamaları kaldırdığında biraz rahatlama oluştu. Ne olduysa yeniden kayyım dönemine benzer uygulamalara maruz kalmaya başladık. Kısa süreli o rahatlık tamamen şov amaçlıymış" dediler.

Öne Çıkanlar