Ahmet Şık: Bunları yapanlardan hesap soracağız

Ahmet Şık: Bunları yapanlardan hesap soracağız
HDP Milletvekili Ahmet Şık, Silopi ve Cizre’de sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamlarını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Şırnak’a gelen HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Silopi’de yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti. HDP’li yöneticiler ve vekiller Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz ile birlikte Şık, ilk olarak Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır’ın ailesini ziyaret etti.

‘DEVLET KADIN ÇOCUK DİNLEMEDİ’ 

HDP’lileri kapıda karşılayan Nayır’ın annesi Behiye Nayır, ziyaretçileriyle tek tek selamlaştı. HDP’lilerin ziyaretine sevindiğini dile getiren anne Nayır, şunları söyledi: "Biz de diğer Kürt aileleri gibiyiz. Bazı aileler 3 çocuğunu, bazıları 4 çocuğunu kaybetmiş. Kızım çantasını toplayıp gittiğinde orada savaş olduğunu bilerek gitti. Ben ona ‘gel’ diyordum o da bana ‘Biz savaşçı değiliz ama halkımız içerisinde bulunmalıyız. Onlara yardım etmeliyiz. Hepsi yaşlıdır, çocuktur, kadındır’ diyordu. Bu zalim devlet ne kadın, ne çocuk dinlemedi. Rabbim bu memlekete barış, huzur getirsin. Bu mazlum insanların kazanmasına yardımcı olsun."
 

Nayır, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine de dikkat çekerek, "Leyla Güven’in bir canı var, onu da barış için ortaya koydu. Kendi çıkarı için mi yapıyor? Hayır, barış, huzur gelsin diye tek canı var onu da ortaya koymuş" dedi.
 
ŞIK: HESAP SORACAĞIZ 

Barışa dair umudu olduğunu söyleyen Ahmet Şık da, "Karamsar günler ama umutsuz değilim. Bunları yapanlardan hesap soracağız" dedi. Şık, daha sonra Silopi’de sokakta vurulduktan 9 gün sonra defnedilen Ayşe Buruntekin ve cenazesi bir hafta sokakta bırakılan Taybet İnan’ın ailelerini de ziyaret etti.
 
Silopi’deki programının ardından Cizre’ye gelen Şık, burada da sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren dönemin Cizre Halk Meclisi Eş Başkanları Mehmet Tunç ve Asya Yüksel ile cenazesi günlerce buzdolabında saklanan Cemile Çağırga’nın ailelerini ziyaret etti.
 
Şık, seçim çalışmalarına yarın Şırnak’ta devam edecek. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar