Ahmet Şık Yüksekova'da: Kayyımlar yargılanacak

Ahmet Şık Yüksekova'da: Kayyımlar yargılanacak
Yüksekova'da HDP'nin seçim çalışmalarına katılan İstanbul Milletvekilli Ahmet Şık, kayyımların belediyeleri borç batağına sürüklediğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen HDP İstanbul Milletvekilli Ahmet Şık seçim bürosu ziyaretinin ardından ilçe esnafı ile bir araya geldi.

Şık'a Yüksekova Belediye Eş Başkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, HDP, DBP yöneticileri, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş da eşlik etti. Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda yurttaşlar ile bir araya gelen Şık, AKP'nin kaybetme korkusundan dolayı HDP'ye saldırdığını söyledi.

Bir yurttaşın HDP'lilerin neden Kürtçe konuşmadığı yönündeki eleştirilerine yanıt veren Şık, "Yoldan geçerken bir anneyi arabaya aldık. Gayet iyi bir sohbet etti. Anneye 'Ben Kürtçe bilmiyorum' dediğimde bana 'Ben Türkçe biliyorum sen Kürtçe bilmiyorsun' eleştirisinde bulundu. Partimiz kurulduğundan beri anadil eğitimi üzerinde duruyor. Ancak tek dilli eğitim önümüze konuluyor. Anadilde eğitim önceliklerimizdendir. Anadil haktır. Bugün Kürtçeye yönelik saldırıların önüne geçebilmek için anadilde eğitimi pratikleştirmeliyiz" dedi. 

Kayyımların belediyeleri borç batağına sürüklediğini belirten Şık, "Hasarın ne boyutta olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Seçimden sonra belediye eş başkanalarımız denetçiler ile birlikte hasar tespiti yapar. Ve bunların sorumlusu kim ise yargı önünde hesap verecek" diye konuştu.

Ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Şık ve beraberindekiler yoğun ilgiyle karşılaştı. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar