Ahmet Türk: İktidar, tamamen Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapıyor

Ahmet Türk: İktidar, tamamen Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapıyor
HDP’li Ahmet Türk, AKP'nin demokrasi ve kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izlediğini belirtti.

HDP'nin Mardin Büyükşehir Adayı Ahmet Türk, Türkiye partisi olmaya çalıştıklarını, ancak aydınların ve sanatçıların bu konuyu yeterince gündeme getirmeyerek, üzerlerine düşen görevi yapmadıklarını söyledi. Hükümetin, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir siyaset izlediğini belirten Türk, "Hiç kimseyle ittifak içerisinde değiliz. CHP, İYİ Parti, HDP yanyanaymış gibi gösteriliyor" dedi. 

İktidarın beka konusuyla apolitik seçmeni etkilemek istediğini belirten Türk, "Biz burada, hükümetin antidemokratik politikalarına karşı fren görevi görüyoruz. Tamamen Kürtleri hedef alan, Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapıyor iktidar cephesi" ifadesini kullandı. 

Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Ahmet Türk şunları söyledi. 

İKTİDAR AYRIŞTIRIYOR

Her eleştirimizi bölücü, ayrımcı olarak adlandırırsanız orada demokrasiden bahsedilemez. Cumhurbaşkanı halkın iradesinden bahsediyor ama 95 belediyeye kayyum atanmış. Burada halkın iradesi yok mu? Demokratik siyasete inanıyorum, sorunların demokratik siyasetle çözüleceğine inanıyorum. Hiç kimseyle ittifak içerisinde değiliz. CHP, İYİ Parti, HDP yanyanaymış gibi gösteriliyor.

Demokrasi, kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izliyor. İktidarın gün geçtikçe ayrıştıran bir noktaya gittiğini görüyoruz. Biz burada, hükümetin antidemokratik politikalarına karşı fren görevi görüyoruz.

Biz halkçı, üretime dayalı bir ekonomiden yanayız. Ama bugün tüm KİT’ler özelleştirilmiş, açlık sınırında yaşayan milyonlarca insan var, işsizlik yüzde 12’lerde.

Türkiye partisi olma yolunda büyük çaba gösteriyoruz, ancak aydınlar ve sanatçılar bunu yeterince gündeme getirmiyor.

KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR

Tamamen Kürtleri hedef alan, Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapıyor iktidar cephesi. Beka konusuyla apolitik seçmeni etkilemek istiyorlar. Ancak ayrıştıran politikanın kimseye bir faydası olmaz. Süleyman Soylu’nun söyledikleri akıl almaz iftiralar. Kalkıyor, ’15-16 yaşındaki çocuk belediyede Ahmet Türk’ün karşısında ayak ayak üstüne atıyor, talimat veriyor’ diyor. Mardin’de herkes bana saygı duyar, böyle şey olur mu?

Her konuşmalarında PKK’yi bitirdik, eylem yapamaz hale getirdik diyorlar ama sonra da seçim gelince beka sorunu var diyorlar. Bu nasıl çelişki? Madem öyle neden beka sorunu var.

8 Mart yürüyüşünde ezanın ıslıklandığı iddiası ile ilgili sorya da yanıt veren HDP'nin Mardin Büyükşehir Adayı Ahmet Türk, "O gün çalınan ıslıklar ezanla ilgili değildi. O gün yapılan müdahaleyi protestoydu" dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar