Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu söylediklerimi onayladı

Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu söylediklerimi onayladı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Ahmet Türk, görüşmeye gitmeden önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı aradığını söyledi.

Kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi. Görüşmede yerel seçimlerde olası CHP-HDP ittifakının ele alındığı öne sürüldü. Ancak iki partiden de görüşmenin içeriğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. 

RS FM'de yayınlanan "Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle" programına konuk olan Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı. Eski bir CHP'li vekilin aracı olduğunu ve görüşme teklifinin Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini anlatan Türk, "Bir sabah kahvaltısında bir araya geldik. CHP'nin eski bir milletvekili görüşme olabilir mi dedi neden olmasın dedim. Ben bir kurum adına katılmadım" dedi.

"DEMOKRASİYİ SAVUNANLARIN ORTAK BİR İRADE KULLANMASI GEREKİR"

31 Mart 2019'daki yerel seçimde resmi bir ittifaktan söz etmenin mümkün olmadığını belirten Türk, "Böyle bir şeyin başarılı olacağını da sanmıyorum. Değişimi isteyen, bu iktidarın politikalarından rahatsız olan insanlar, demokrasiyi esas alan ve bunu yürütebilen bazı yerlerde o adaylar etrafında bütünleşmelidir. Demokrasiyi savunanların ortak bir irade kullanması gerekir. Resmi bir ittifak olmayabilir ama birçok yerde o ilin yönetimini değiştirecek bir güç varsa onu doğru kullanmak lazım" diye konuştu.

"PERVİN HANIM'I SONRA BİLGİLENDİRDİM"

Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin HDP adına olmadığına dikkati çeken Türk, "Bu bireysel bir görüşmeydi. Partinin tüzel kişiliği adına orada bulunmadım. Gitmeden önce de Pervin Hanım'ı aradım ama Londra'daydı. Görüşme şansım olmadı" derken, görüşmenin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'la bir araya gelerek Kılıçdaroğlu'yla temaslarına ilişkin bilgileri paylaştığını ifade etti.

Görüşmenin içeriğine ilişkin detayları da anlatan Ahmet Türk, "İnanıyorum ki söylediklerimiz etkili olur. Sayın Kılıçdaroğlu'nu biliyorsunuz, çok açık konuşmaz ama söylediklerimi onayladı. Karşı çıkışı olmadı" dedi. Türk, yerel seçimlerde adaylar üzerine konuşmadıklarına da değinerek, "İsimler üzerinden bir konuşma olmadı" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE DAİR UMUTLU DEĞİLİM"

Türk, "HDP'yi ötekileştirmek isteyen bir mantık var. Bunun aşılması gerekiyor. HDP resmi bir parti ve siyaset yapıyor. Siyasiler bir araya gelebilmeli, tartışabilmeli. Gerektiği zaman ortak kararlar üzerinde yoğunlaşmalı" derken, 'Yeni Çözüm Süreci' tartışmalarına ilişkin de görüşlerini paylaştı. Çözüm sürecinin yeniden başlayacağı iddialarına dair, "Çözüm sürecine yeniden dönülmesi konusunda çok umutlu değilim" diyen Türk, gelecekte barış sürecinin tekrar gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Türk, silahların susmasının demokratikleşmeyle mümkün olabileceğine vurgu yaparken, "103 belediyemizin 96'sına kayyum atanmış. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılıyor cezaevine konuluyor. Böyle bir politikayla silahların susmasında nasıl etkili olabilirsiniz" dedi.

"ERDOĞAN'IN YERİNDE OLSAYDIM SABIRLI OLURDUM"

Deneyimli siyasetçi, 2015 yılında sona eren Çözüm Süreci'ne atıfta bulunarak, "Süreci bitiren sayın Erdoğan oldu ama ben olsaydım bu konuda sabırlı olurdum. Süreci bitiren olmazdım" diye konuştu.

İki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş döneminde "HDP'nin Türkiye'nin batısında daha görünür olduğuna" ilişkin yorum hakkında konuşan Türk, "HDP'nin politikasında bir değişiklik yok. Siyasette tabii ki aktörlerin önemi var. Demirtaş'ın yürüttüğü siyaset partinin politikası ile eşgüdümlü gidiyordu. Bugünkü arkadaşlarımız da aynı şeyleri söylüyor ama belki Selahattin Bey bunu çok daha güzel ifade ediyordu. Ama başkanlarımız da emek veriyor. En doğrusunu yapmaya çalışıyor" değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar