AİHM'in Demirtaş kararının tercümesi mahkemeye ulaştı

AİHM'in Demirtaş kararının tercümesi mahkemeye ulaştı
Adalet Bakanlığı, AİHM'in Selahattin Demirtaş'la ilgili verdiği kararın tercümesini Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 20 Kasım'da müvekkillerine dair verdiği 'tutukluluğuna son verilmesi' kararının ardından yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları tahliye başvurusuna dair açıklama yaptı.

Avukatlar açıklamalarında, AHİM kararı sonrası tahliye başvurusunda bulundukları mahkemeden kararın tercümesinin Adalet Bakanlığı tarafından kendilerine ulaştırılması ile birlikte karar verileceğinin belirtildiğini paylaştı.

AİHM kararının Adalet Bakanlığı tarafından dün itibariyle mahkemeye ulaştırıldığı duyuruldu.

'TAHLİYE DIŞINDA HER TÜRLÜ KARAR HUKUK DIŞIDIR'

Kararın tercümesinin ulaşması nedeniyle avukatların gözleri şimdi mahkemenin nasıl bir karar alacağında.

Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin tarafı ve AİHM'in yargı yetkisini kabul eden bir ülke olduğunu hatırlatan avukatlar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Yargı makamlarının Sayın Demirtaş ile ilgili AİHM'ce verilen kararı tartışma ya da bu kararın aksine bir karar verme yetkisinin 'Sözleşmenin 46'ıncı Maddesi ve Anayasa'nın 90/5 maddesi' uyarınca bulunmadığının, derhal tahliye kararı dışındaki her türlü karar hukuk dışı ve görevi kötüye kullanma olacağının altını çizerek, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bir an evvel Sayın Demirtaş'ın tahliyesine karar vermesini beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar