Aileler darp edilip yerlerde sürüklendi: HDP'li vekil fenalık geçirdi

Aileler darp edilip yerlerde sürüklendi: HDP'li vekil fenalık geçirdi
Açlık grevlerine destek vermek için Gebze Cezaevi'nin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis bir kez daha müdahale etti.

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde tutuklu yakınlarının başlattığı nöbet eyleminde, aileler polis tarafından darp edilip yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. HDP Milletvekili Nuran İmir ise fenalık geçirdi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle çocukları açlık grevinde olan ailelerin, Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 Nisan’da başlattığı nöbet eylemi 13’üncü gününde. Cezaevine yakın bir yerde bir araya gelen ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir eşlik etti. 

'VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Cezaevine doğru yürüyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisin "Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız. Yasak" sözlerine aileler, "Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın yaşam hakkını savunuyoruz" şeklinde karşılık verdi. 

AİLELER ABLUKAYA ALINDI

Bir süre devam eden tartışmanın ardından yürümek isteyen anneleri ablukaya alan polisler, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı ile yönetici Oktay Erol’u gözaltına aldı. Polisler HDP Milletvekili Nuran İmir’i de gözaltına almak istedi. 

Gözaltların yapılması üzerine polis ablukasında bulunan aileler oturma eylemi yaptı. Gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten ailelere polis, "Arkadaşlarınızın ifadeleri alınacak bırakılacak" dedi. 

DARP EDİLİP YERLERDE SÜRÜKLEDİLER 

Bir süre daha eylemlerine devam eden ailelere polis müdahale etti. Polisler aileleri darp edip, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. 

İMİR FENALIK GEÇİRDİ 

Müdahale sırasında HDP’li İmir fenalık geçirerek yere düştü. Hastaneye kaldırılan İmir’in durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde tutuklu yakınlarının başlattığı nöbet eyleminde yapılan polis müdahalesi sonrası yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan 12 kişi serbest bırakıldı.

Gözaltına alınıp Ifadeleri alındıktan sonra serbest bıraklan tutuklu yakınlarının isimleri şöyle:

Damla Bağcı, Oktay Eroğlu, Hanife Bayar, Zeynep Bayar, Güler Buğday, Zeynep Çalıhan, Hatice Söyler, Cemile Çiftçi, Sultan Bozkurt, Fehime Ekmez (HABER EMRKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar