Ailelere 6 aydır gözaltındaki yakınları ile görüşme izni

Ailelere 6 aydır gözaltındaki yakınları ile görüşme izni
Ankara Emniyetinde 'FETÖ irtibatları var' iddiasıyla Şubat ayından beri gözaltında tutulan 6 KHK'li kişiden 4'ünün aileleri ile görüşmelerine izni verildi.

Geçtiğimiz Şubat ayından bu yana kayıp olan Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mikail Ugan, Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen'den aileleri 6 aydır haber alamıyordu.

KHK'li 6 isimden Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında oldukları bilgisinin ardından yakınları ile görüşmek isteyen ailelere izin çıktı.

'FETÖ ile irtibatları var' iddiasıyla kamudaki görevlerinden ihraç edilmeleri sonrası 6 aydır kayıp olan 6 isimden 4’ünün ailelerini dün gece arayan polisler, yakınlarının gözaltında olduğunu söyledi. Bu bilgi üzerine Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan’ın yakınları, avukatları ile birlikte sabah saatlerinde TEM’e gitti.

SADECE 4 KİŞİ İÇİN GÖRÜŞME İZNİ VERİLDİ

Ankara Barosu avukatlarının da eşlik ettiği ailelerin, yakınları ile görüşmek üzere avukatları aracılığıyla bulunduğu görüşme talebine savcılıkça olumsuz yanıt verdi. Ancak ilerleyen saatlerde ailelere görüşme izni verildi.

Gözaltında tutulan isimlerden Özgür Kaya’nın eşi Aycan Kaya, başvuruları üzerine ilerleyen saatlerde savcılıktan görüşme izni çıktığını ancak henüz yakınları ile görüşme gerçekleştiremediklerini ifade etti. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar