Ailelerin İmralı başvurusu reddedildi

Ailelerin İmralı başvurusu reddedildi
PKK Lideri Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutukluların ailelerinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı görüşme başvurusu reddedildi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç'in avukatları aracılığıyla bugün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları görüşme başvurusu reddedildi.

İmralı'daki diğer tutuklular Ömer Hayri Konar'ın kardeşi Emin Konar, Hamili Yıldırım'ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın kardeşi Melihe Çetin ile kızı Eylem Çetin'in yaptıkları başvuru da reddedildi.

Başsavcılık, ailelerin başvurusunu, '5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda' yer alan hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları gerekçe göstererek reddetti.

Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş, İmralı Adası'na "sekreterya" olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015'ten, Hamili Yıldırım da İmralı'ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015'ten bu yana aileleriyle sadece 5 Haziran ve 12 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşme yapmıştı. Ailelerin, 12 Ağustos’tan bu yana yaptıkları başvurular reddediliyor. (M.A)

Öne Çıkanlar