Akademisyen Cenk Yiğiter serbest bırakıldı

Akademisyen Cenk Yiğiter serbest bırakıldı
Cuma gününden bu yana gözaltında bulunan Cenk Yiğiter savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ankara'da bu Cuma günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyen Dr. Cenk Yiğiter, savcılık sorgusu için adliyeye sevk edildi. Yiğiter savcılıktaki sorgunun ardından serbest bırakıldı.

'Barış Bildirisi'nin de imzacılarından olan Yiğiter'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Cuma günü gözaltına alınan Yiğiter’in dosyasına kısıtlılık kararı konmuştu.

'YAŞASIN UMUT, YAŞASIN CESARET'

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirilen Cenk Yiğiter, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Çok sayıda kişi Yiğiter'e destek için adliyeye geldi. Yiğiter, kararın ardından kendisine destek için gelenlere 'Yaşasın umut, yaşasın cesaret' diye seslendi.

'Barış için Akademisyenler'in sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan hak ihlallerine karşı yayınladıkları 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan Dr. Cenk Yiğiter, 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla hakkında açılan davada mahkum edilmesinin ardından gözaltına alınmıştı.

Ankara'da çok sayıda eve yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar arasında üniversite öğrencileri de bulunuyordu.

Ankara 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 Ekim'de yargılandığı karar duruşmasında 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Yiğiter için hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmişti. Yiğiter, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmişti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar