Akit yazarından havalimanı işçilerine: Bu itlerin içeri tıkılması lazım

Akit yazarından havalimanı işçilerine: Bu itlerin içeri tıkılması lazım
Yeni Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz, kötü ve sağlıksız çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem yapan 3. havalimanı işçilerine ırkçı ve şiddet içeren ifadelerle saldırdı.

Akit gazetesi yazarı mehtap Yılmaz, 3. havalimanı inşatında çalışan işçilerin kötü çalışma koşullarına karşı yaptıkları eyleme Akit gazetesindeki köşesinden saldıran Mehtap Yılmaz, işçiler hakkında "Bu itler, bitlendik falan diyorsa da üzerlerine biber gazı sıkıp, içlerindeki şeytanı çıkartacaksın!" ifadeleri kullandı.

İşçilerin milliyeti üzerinden ırkçı söylemler de kullanan Akit gazetesi yazarı '3. Havalimanındaki tahtakuruları nereli?' başlıklı yazısında, işçilere uygulanan polis ve asker şiddetini de savundu:

"Senelerdir süren 3. Havalimanı inşaatı çalışanları, tam da açılışa beş kala bitlendiyse… Tahtakuruları yiyip bitirdiyse… Burada bir çapanoğlu değil, pek çok çapanoğlu aramak lazım! Hele bir de HDP-PKK işin içine girdiyse… CHP’nin "her evden bir oy HDP’ye" diyerek meclise taşıdığı HDP… İşte orada duracaksın arkadaş! Bu işte bir tezeklik arayacaksın! Şayet bu itler, bitlendik falan diyorsa da üzerlerine biber gazı sıkıp, içlerindeki şeytanı çıkartacaksın! Madem kaşınıyorlar! Madem 'kaşı beniii, kaşı beniii' diye debeleniyorlar! Madem bitlendik diye kuduruyorlar! Birilerinin bu itlerin kafasındaki bitleri ayıklayıp içeri tıkması lazım!"

Akit gazetesinin internet sitesinde de yayınlanan yazının altındaki yorumların tamamının Mehtap Yılmaz'ı eleştiren ve protesto içerikli olduğu dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar