'AKP Baas Partisi gibi devleti ele geçirdi'

'AKP Baas Partisi gibi devleti ele geçirdi'
Bursa'da Nilüfer ilçesinin AKP’li belediye başkan adayı Necati Şahin'in bir önceki seçimdeki sözleri, hem partisini hem de kendisini sıkıntıya soktu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın belirlediği belediye başkan adaylarının geçmişte Erdoğan ve AKP iktidarı hakkında söyledikleri siyasi hayatlarını sıkıntıya sokuyor.

2014'te CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necati Şahin, bu kez de AKP'nin Nilüfer ilçesi adayı oldu. Ancak başkan adayı Şahin'in bu günlerde söylediklerinden çok geçmişte söyledikleri konuşuluyor.

2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Necati Şahin’in o dönem yaptığı açıklamalar şimdi hem partisini hem de kendisini sıkıntıya soktu.

'İKTİDAR DEVLETİ ELE GEÇİRME ÇABASINDA'

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 4 yıl önce Bursa'nın yerel televizyonlarında AKP iktidarını "Şu an gerçekten Baas rejimi var. Ortadoğu’daki gibi, Kaddafi gibi, Saddam gibi" diye eleştiren Necati Şahin, AKP'yi devleti ele geçirmekle suçluyor:

"38 yıllık inşaat mühendisiyim. Aslında ben siyasi figür değilim. Rahmetlik dedem 25 yaşında, CHP'den belediye başkanı olmuş. O zaman başkana reis derlerdi. Cumhuriyet tarihinin yargının, tüm kurum ve kuruşlarının en sıkıntılı olduğu dönemdeyiz. Ben CHP'nin tarihinin en büyük misyonuna sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Yargıdaki dejenerasyon. Mevcut iktidar devleti yönetmeye değil, ele geçirme çabasında. Yargıtay'ı, Danıştay'ı ele geçireyim. HYSK, Anayasa Mahkemesi, askeri, adliyeyi…Bu tipik Ortadoğu ülkelerindeki tek adam zihniyetinin bir ürünü."

'HEM HALKTAN KORKUYORSUNUZ HEM HALKI KORKUTUYORSUNUZ'

AKP'nin oyları kömür ve makarna ile aldığını ifade eden AKP belediye başkan adayı Necati Şahin, konuşmasında "sağduyulu AKP'li arkadaşlar bile ‘burada sıkıntı var' diyor" iddiasında da bulunuyor:

"O zaman saraylara sığınıyorsunuz. Koruma ordularına güveniyorsunuz. Hem kendiniz korkuyorsunuz hem de halktan korkuyorsunuz hem de halkı korkutuyorsunuz. Tek adamlığa, parti devletine doğru giden bir düzen var. CHP 1934'te kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiş, şimdi kadınlar yarım gün çalışsın deniyor. Kim yarım gün çalıştırır? Şimdi liyakat bitti. Bi taraf olan bertaraf olur, yüzde 50'yi zor tutuyorum. Bunlar gerçekten tehlikeli durumlar. Sağduyulu AKP'li arkadaşlar bile ‘burada sıkıntı var' diyor. 3Y ile mücadele diyerek insanları yoksullaştırıyorsunuz, oylarını da kömür-makarna ile almaya çalışıyorsunuz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar