AKP cephesinden linç girişimi için kim ne dedi?

AKP cephesinden linç girişimi için kim ne dedi?
AKP'li siyasetçiler Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girişimi için 'protesto' ifadesini kullandılar.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşamını yitiren sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir grup tarafından linç edilmek istenerek yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin siyasetçiler açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrasında siyaset dünyasından art arda tepkiler geldi.

YENEROĞLU: ÜZGÜNÜM VE KIZGINIM

 AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız."

TBMM BAŞKANI: PROVOKASYON

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu'na saldırı ile ilgili, "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim." dedi.

BİNALİ YILDIRIM: GEÇMİŞ OLSUN

Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

ADALAET BAKANI: MENFUR SALDIRI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de şu açıklamayı yaptı:

"Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz."

ÇELİK: HUKUK DIŞINA ÇIKMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de şöyle konuştu: 

"Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur."

SOYLU: KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını" söyledi.

KURTULMUŞ: ÜZÜNTÜ VERİCİ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez."

CUMHURBAŞKANLIĞI: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Linç girişimini "saldırı" olarak niteleyen ve olayı kınayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar