AKP'den 81 ilde 'şikayet' raporu

AKP'den 81 ilde 'şikayet' raporu
AKP’nin 81 ilde yaptığı toplantılarda işsizlik, altyapı ve hizmetlerdeki şikayetler yer aldı. 75 sayfalık raporda, kadın cinayetleri ve erken evliliklere dair şikayetler dikkat çekti.

AKP İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 2023 hedeflerine hazırlık sürecinde il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte, eğitim ve istişare toplantıları düzenledi. Toplantılarda teşkilat üyelerine kampanya dili, kullanılan sloganlar, sosyal medyanın etkili kullanımı ve promosyonlar konusunda da bilgiler verildi. 31 Mart seçimlerinden önce tamamlanan toplantıların 75 sayfadan oluşan sonuç rapora göre 7 bölgede dile getirilen şikayetlerde, kültürel, sosyal ve ekonomik gösterge var.

DOĞU’DA ALTYAPI VE HİZMET SORUNLARI

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre İç Anadolu toplantısında ağırlıklı olarak mülteciler konusunda teşkilatlara gelen şikâyet ve öneriler üzerine konular konuşuldu. Marmara Bölgesi’nde en çok işsizlik ekonomik istikrar konusu gündeme gelirken, Doğu Anadolu’da altyapıya dönük çözülmeyen sorunlar ve sağlık konusunda eksik olan hizmetler gündeme geldi.

KARADENİZ’DE RANT ŞİKAYETİ

Karadeniz Bölgesi toplantısında ise son dönemde yoğunlaşan Arap turistler ve onların bölgede mal varlığı edinmeleri, doğa turizmi konusundaki yatırımlar, hidroelektrik yatırımları ve betonlaşma konusunda alınan şikâyetlerin konuşulduğu öğrenildi.

GÜNEY’DE KADIN CİNAYETLERİ VE ERKEN EVLİLİKLER

Antep’teki Güneydoğu bölge toplantısında ise Suriyeli mültecilerin neredeyse hiç dile getirilmemiş olması dikkat çekti. Raporda bu meselenin sadece mültecilere en fazla ev sahipliği yapan Kilis özelinde dile getirildiği, diğer illerde neredeyse konuşulmadığı aktarıldı. Güneydoğu toplantısında en çok tartışılan konu ise kanayan yara halini alan kadın cinayetleri, erken evlilikler ve istihdam başlıklarında yoğunlaştı.

EGE VE AKDENİZ’DE TURİZM VE MÜLTECİ GÜNDEMİ

İzmir’de yapılan Ege toplantısında ise AKP teşkilatının dile getirdiği en önemli başlık turizm yatırımları ve turizm dışı faaliyetlere ilişkin konular oldu. Raporda, Suriyeliler konusunun zaman zaman katılımcılar tarafından dile getirildiği ifade edildi. Antalya’da yapılan Akdeniz toplantısında da Suriyeli mülteciler konusunun ve bu yoğunluk nedeniyle yaşanan sorunların gündeme taşındığı dile getirildi. Akdeniz toplantısında ayrıca, turizm yatırımları ve muhalif belediyelerle yaşanan problemler de öncelikli konular arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar