AKP’den ilk açıklama: Kayyum değil, kayyım

AKP’den ilk açıklama: Kayyum değil, kayyım
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyumlarla ilgili tepkisine, 'Kayyum değil kayyım' yanıtı verdi.

İçişleri Bakanlığının kararıyla HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum attanmasınma CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepkisine yanıt AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.

 

 

İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı "Kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez" mesajına yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan,  İmamoğluı'nun mesajını alıntılayarak, "Kayyum değil kayyım" dedi.

 

 

İkinci paylaşımında İmamoğlu'nun kayyum atamalarına gösterdiği  tepkiyi eleştiren AKP’li Turan, bu kez CHP'yi hedef aldı. "3 belediyeye teröre destek gibi en ağır gerekçelerle kayyım atanıyor. İlk tepki HDP’den değil de bayrağındaki oklarda devletçilik, milliyetçilik ve halkçılık olan Atatürk'ün partisi CHP'den geliyor" fadesi kullanan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Günümüzdeki CHP ile Atatürk’ün CHP’si arasında sadece isim benzerliği var!" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar