AKP'li Muş: İmamoğlu 82 milyondan özür dilesin

AKP'li Muş: İmamoğlu 82 milyondan özür dilesin
AKP Grup Başkanvekili gündeme dair konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş,  YSK tarafından mazbatası iptal edilen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için "16 milyon İstanbullunun gözlerinin içine bakarak yalan söyleyen birisine şehri emanet etmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Yeni askerlik düzenlemesi hakkında da konuşan AKP'li Muş, "Şu an geldiğimiz noktada grupların tavsiyelerini değerlendirdik. İnşallah yarından itibaren çalışmaları yürütüp cumaya kadar bu teklifin genel kuruldan geçmesini beklemekteyiz." diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, gündeme dair açıklamada bulundu.

Muş'un konuşmasından satır başları şöyle:

OKULA BAŞLAMA YAŞI

"Milli Eğitim ile ilgili 19 maddelik bir kanun teklifi veriyoruz. Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılıyor" 

2012 yılında çıkarılan kanunla eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmiş, ilkokula başlama yaşı 66 aya indirilmişti. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği… Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman, 4 sene sözleşmeli artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi 3+1 olarak revize edilmesini teklif ediyoruz.

Üç yıl sözleşmeli artı 1 yıl da kadroya atandıktan sonra bulundukları yerde görev yapıp daha sonra tayin isteme hakkına sahip olabilecekler. Buraya Diyanet İşleri’ndeki sözleşmeli personeli de ekliyoruz.

ASKERLİK TEKLİFİ

Önümüzdeki salıdan yani yarından itibaren askerlik kanunuyla ilgili düzenlemenin görüşülmesine devam edeceğiz.

Şu an geldiğimiz noktada grupların tavsiyelerini değerlendirdik. İnşallah yarından itibaren çalışmaları yürütüp cumaya kadar bu teklifin genel kuruldan geçmesini beklemekteyiz.

Celplerle ilgili yetki savunma bakanlığındadır.

ORTAK YAYIN

Ekrem Bey'in 82 milyondan özür dilemesi gerekmektedir. İmamoğlu, Beylikdüzü'nü 104 milyon borçla aldı, 457 ile devretti.

16 milyon İstanbullunun gözlerinin içine bakarak yalan söyleyen birisine şehri emanet etmeyeceğini düşünüyorum."(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar