AKP'den toplu istifa

AKP'den toplu istifa
AKP Menemen Gençlik Kolları Başkanı ile yönetim kurulundan 9 kişi CHP’ye katıldı.

AKP İzmir Menemen Gençlik Kolları Başkanı Haldun Çakmak ve yönetim kurulundan 9 kişi istifa ederek, CHP’ye katıldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un katılımıyla gerçekleşen toplantı CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Bir çok şehrin yerel seçimlerde AKP’den alındığını vurgulayan Serdar Değirmenci, "Birçok parti şaşalı yıllar yaşamıştır ama sonradan yıkılıp gitmiştir. Ancak CHP hala dimdik ayaktadır. Otel odalarında kurulmuş bir parti değildir, İstiklal Savışı’ndan çıkmıştır. Devleti ve demokrasiyi kuran partidir. Cumhuriyeti ilan eden partidir. Çok partili hayata geçişi sağlayan partidir.

Türkiye’nin geçmişinde CHP vardır, geleceğinde de her zaman olacaktır. Son yerel seçimler göstermiştir ki, Türkiye’nin büyükşehirlerini kazanmıştır. Hayal gibi gözüken şehirler, AKP’den tek tek alındı. Bundan sonraki hedef başkanlık sistemine hayır demek olacaktır.

"ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALARDAN DOLAYI İSTİFA ETTİM"

Neden istifa ettiğini anlatan Haldun Çakmak da son dönemde AKP’nin halkın görüşlerini dikkate almadığını belirterek, "Partimdeki antidemokratik uygulamalardan, toplumun ciddi bir kesiminin ötekileştirildiği, fikir ve görüşlerinin dikkate alınmadığı, toplumu kutuplaştırıcı söylemlerden dolayı istifa ettim. Menemen’e yeni soluk getiren, toplumu ortak paydada buluşturmuş olan ve ülkemizin toplumsak barışına ön ayak olan Menemen Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy’un sağlıklı tutumlarından kaynaklı almış olduğumuz karar gereği CHP’ye katıldığımızı beyan ederiz" diye konuştu. (Kaynak: Gerçek Gündem)

Öne Çıkanlar