AKP, Gülsuyu’nu 'terörist' ilan ederek Maltepe seçim merkezini taşıttı

AKP, Gülsuyu’nu 'terörist' ilan ederek Maltepe seçim merkezini taşıttı
AKP, seçim merkezinin değiştirilmesi talebiyle ilçe seçim kuruluna verdiği dilekçede Gülsuyu Mahallesi’ni 'terör örgütü sempatizanlarının yuvası' ilan etti.

İstanbul Maltepe’de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin seçim merkezi olarak kullanılmasına itiraz eden AKP, seçim merkezinin değiştirilmesi talebiyle ilçe seçim kuruluna verdiği dilekçede Gülsuyu Mahallesi’ni "terör örgütü sempatizanlarının yuvası" ilan etti.

Gülsuyu Mahallesi sınırlarında bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimi için de oyların toplandığı ve birleştirme tutanaklarının hazırlandığı seçim merkezi olarak ilan edilmişti.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu’na itiraz eden AKP Maltepe İlçe Başkanlığı, buranın güvenli olmadığı gerekçesiyle seçim merkezinin Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu ya da Erol Olçok SGK Merkez Salonu’na taşınmasını talep etti.

AKP’nin "güvenli değil" dediği seçim merkezine, 31 Mart yerel seçimlerinde İBB ve Maltepe oylarının yeniden sayımı sırasında AKP ve MHP’lilerce baskın düzenlenmiş, hakim ve sayım memurları tehdit edilmişti.

GÜLSUYU'NU 'TERÖRİST' İLAN ETTİLER

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin sınırları içerinde olan Gülsuyu Mahallesi’ni hedef alarak "terörist" ilan eden AKP, Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci imzalı dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Seçim merkezi olarak belirlenmiş olan Türkan Saylan Kültür Merkezi, konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı, normal bir vatandaşın dahi özgür bir şekilde sınırlarına giremediği Gülsuyu Mahalle sınırlarına çok yakındır. Seçim Merkezinin burası olması halinde ve yapılacak yerel seçimlerin yerel seçim olması da göz önünde bulundurulduğunda hem sandık güvenliğinin hem de seçimde görev yapacak şahısların güvenliğinin sağlanamayacağı hususu yadsınamaz bir gerçektir."

AKP'NİN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Maltepe İlçe Seçim Kurulu, 2 ret oyuna karşı 4 kabul oyuyla seçim merkezinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu’na taşınmasına karar verdi.

Karara şerh koyan CHP’li üye Gültekin Özdemir ve Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayar, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin bugüne kadar birçok seçimde kullanıldığını ve herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmadığını belirttiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar