AKP kaynakları: Yeni yasama yılında öncelik MHP’nin ısrar ettiği düzenleme olacak

AKP kaynakları: Yeni yasama yılında öncelik MHP’nin ısrar ettiği düzenleme olacak
Meclis’in yeni yasam döneminde öncelikli gündeminin, MHP’nin ısrarlı bir şekilde talep ettiği düzenlemenin olacağı belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim 2018’de başlayan 2. yasama yılı mesaisini önceki gün 11. Kalkınma Planının kabul edilmesinin ardından noktaladı. TBMM Genel Kurulu 31 Mart yerel seçimleri, İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesine ilişkin tartışmaların damga vurduğu 10 aylık bu yasama yılında aralarında uluslararası sözleşmelerin de bulunduğu 40 kanunu kabul etti.

YENİ YASAMA DÖNEMİMNDE ÖNCELİK MHP’NİN ISRAR ETTİĞİ DÜZENLEME

Yeni yasama yılında da Meclis’i yoğun bir gündem beklerken, Milliyet’ten Şebnem Hoşgör’ün AKP kaynaklarına dayandırdığı habere göre, TBMM’nin öncelikli gündemi MHP’nin ısrarla talep ettiği infaz düzenlemesinin olacağı belirtildi.

Söz konusu düzenlemenin içinde yer aldığı yargı paketi, muhalefet tarafından da ısrarla Meclis tatile girmeden genel kurula getirilmesi için çağrı yapılmıştı. Ancak hükümet bu talepleri karşılıksız bırakarak, geniş toplumsal kesimlerce beklenen yargı paketi, aralarında gazetecilerin de olduğu mağduriyetleri umursamadan ekim ayına bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar