AKP'li Belediye Meclisi Üyesi: Köpek öldürmek bizim işimiz

AKP'li Belediye Meclisi Üyesi: Köpek öldürmek bizim işimiz
'Köpek öldürmek bizim işimiz' diyen belediye meclis üyesinin görevinden alınması istendi.

Hayvanları Koruma Kanunu’nun, "Kontrolsüz üremeyi önlemek amacıyla toplu yaşanan yerlerde beslenen kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması esastır" hükmünü yok sayarak sokak hayvanlarını imha ettiği ileri sürülen Yunak Belediyesi, şimdi de AKP'li Belediye Meclisi Üyesi’nin sözleriyle gündeme geldi.

Mustafa Mert Bildirci'nin BirGün'de yer alan haberine göre, Blediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Bülent Karakoç’un, sokak hayvanlarının sayıca artması üzerine belediyeden yardım isteyen yurttaşa yanıtı, "Köpek öldürmek, yok etmek bizim işimiz. O kolay da köpeklik yapanlarla da uğraşırız" oldu.

Karakoç’un skandal sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı’na seslenen yurttaşlar, "Köpek öldürmek bizim işimiz" diyen belediye meclis üyesinin görevinden alınmasını istedi. Tepkilerin artması üzerine paylaşım silindi.

CEZA SUÇLARI KAPSAMINA ALINMALI

Hayvanları Koruma Kanunu’nun, belediyeleri sokak hayvanlarını kısırlaştırıp, aşılayıp alındığı yere bırakmak ile yükümlü kıldığını belirten Hayvan Hakları Federasyonu ‘ndan (HAYTAP) Pelin Sayılgan, "Zehirlemek vicdani olmamakla birlikte sokak hayvanı nüfusunu kontrol altına almakta da etkili bir yöntem değil" dedi. Hayvanlara işkence yapmanın ve öldürmenin ceza suçları kapsamında değerlendirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Sayılgan, "Bunun bir kamu görevlisi tarafından yapılması durumunda cezaların bir misli artırılması gerektiğini savunuyoruz" dedi.


 

Öne Çıkanlar