AKP'li Bülent Turan: Erdoğan olmasa biz bir hiçiz

AKP'li Bülent Turan: Erdoğan olmasa biz bir hiçiz
Siyasi kariyeri için 'Erdoğan’sız Bülent Turan Çanakkale’de bir hiçtir' diyen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ekrem İmamoğlu'na İBB başkanlığını kendilerinin hediye ettiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın, Ahmet Türk hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Turan, yine tepki çekecek açıklamalarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'ın "Boyundan büyük işlere karışma, bilmediğin işlere karışma. Sonra ayıp olur. Sen zaman zaman böyle çıkışlar yapıyorsun. Sana yazık olur. Herkes haddini bilsin" yanıtı verdiği  AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu kez katıldığı bir canlı yayında tartışma yaratacak ifadelere imza attı.

ERDOĞANSIZ BÜLENT TURAN ÇANAKKALE'DE BİR HİÇTİR

Başta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere AKP'deki istifaların parti içerisinde dayanışmayı artırdığını iddia eden Turan, halkın AKP'ye 'Erdoğan'la olun' diye oy verdiğini savundu.

Milletvekili seçildiği Çanakkale'de hakkında çıkan bir çok iddianın Bülent Arınç'ın "Senin Çanakkale'deki seçiminde az da olsa bir katkım oldu ama sonra bütün Çanakkaleliler benden şikayetçi oldu. Bu adamı başımızdan alın tekrar İstanbul'a gönderin diye" sözleriyle dile getirildiği Bülent Turan, itiraf gibi açıklama yaptı.

AHMET TÜRK MESELESİNDE GÖRÜŞÜM DEĞİŞMEDİ

Siyasi kariyerini, "Ben biliyorum ki Erdoğan’sız Bülent Turan Çanakkale’de bir hiçtir. Erdoğan’la yürürsek kıymetimiz var. Bizim vekillerimizin hepsi de aynı kanaatte" sözleriyle özetleyen Turan, Bülent Arınç'ın açıklamalarına tepkisini sürdürdü:

"Arınç’ın son dönemde çıkışları oldu tasvip etmiyorum. Ben üzüldüm. Keşke olmasaydı. Ahmet Türk meseleleri ile görüşüm değişmedi. Türkiye’nin tüm insanını anlamak, idare etmek bizim görevimiz. Ama AK Parti 17 yıldır birinci parti. Hala biz varız. İnsan güven ister. Çok kültürlü partiyiz. İnsanlar partimizin duruşunun belli olduğunu gördü. Derdim ne Ahmet Türk ne de Bülent Arınç. Partimin politikası. HDP’ye bu millet bir kredi verdi. HDP, seçmenden aldığı gücü Kandil ile paylaşıyor. Ahmet Türk, Kandil’in eş başkan atamasına rıza gösteren insan." diye konuştu. 

'İMAMOĞLU KAZANMADI BİZ VERDİK'

İstanbuk-l Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim başarısını da görmezden gelen AKP Grup Başkanvekili Turan, "İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı biz hediye ettik. Tabiri caiz ise bir daha İmamoğlu’nun İstanbul kazanma ihtimali yok. Yeni dönemde İstanbul tekrar Ak Parti’nin olacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar