AKP'li milletvekili: Kriz yok, kimse iş beğenmiyor

AKP'li milletvekili: Kriz yok, kimse iş beğenmiyor
AKP Milletvekili Etyemez, 17 yıldır Türkiye’de işsizlik ve ekonomik krizin yaşanmadığını aksine şirketlerin çalıştıracak eleman bulamamaktan şikayet ettiğini iddia etti.

AKP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AKP Milletvekili Halil Etyemez, 17 yıldır Türkiye’de işsizlik ve ekonomik krizin yaşanmadığını aksine şirketlerin çalıştıracak eleman bulamamaktan şikayet ettiğini öne sürdü.

 

Türkiye ekonomisinin dışarıdan müdahalelerle yıpratılmaya çalışıldığını savunan AKP’li Etyemez, "Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye ekonomi üzerinden tehdit edildi" ifadelerini kullandı.

 

‘EKONOMİK KRİZ YAŞAMADIK, KISA BİR DÖNEN DIŞARIDAN MÜDAHALELERLE DARALDIK’

 

AKP iktidarı boyunca ekonomik anlamda  kriz yaşanmadığını iddia eden Etyemez, "Bu ülkede 17 yıldır iktidarda bulunan  partiyiz. Bugüne kadar ekonomik kriz yaşamamış bir ülkeyiz. Sadece  kısa bir dönem ekonomik daralma yaşadık. Bu da dışarıdan bize yapılan müdahalelerle ilgiliydi" dedi.

 

AKP’li vekil ayrıca ekonomik toparlanmanın başkanlık sistemiyle geldiğini savunarak, başkanlık sisteminin devreye girdiği son 1 yılda ülkede yaşanan ekonomik krizi ve dövizin yüksek tansiyonunu da görmezden geldi. Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre Etyemez, "Bu ekonomik daralmadan bir an önce toparlanmaya geçişimizin sebebi güçlü başkanlık sistemidir" ifadelerini kullandı.

 

‘İŞ VAR ELEMAN YOK’

 

Artan ve çift hanelerden düşmeyen işsizlik rakamlarına ilişkin de konuşan Halil Etyemez, işsizlikle ilgili de ilginç yorumlarda bulunarak şöyle konuştu: "Suriye krizi yaşanmadan önce Konya'da iş adamlarımızla yaptığımız toplantılarda kimsenin iş beğenmediğini belirtip, eleman bulmakta zorluk çektiklerini anlatmışlardı. Buna da şahidiz."

Öne Çıkanlar