AKP'li Özel, Fethullah Gülen'i 'o günün şartları'nda ziyaret etmiş

AKP'li Özel, Fethullah Gülen'i 'o günün şartları'nda ziyaret etmiş
AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini doğruladı, Özel'e 'FETÖ'cü' diyen AKP'li eski vekil Ocaktan ise özür diledi.

Eski AKP Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazıda AKP'nin YSK Özel Temsilcisi Recep Özel için, "Bu vekilin herkeste olmayan çok önemli bir özelliği var, halis muhlis FETÖ'cü olması" demişti. Ocaktan'a cevap veren Özel, Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini kabul ederek, "Adalet Bakanlığı'nın resmi bir programı için gittiğimiz Amerika'da o günün şartlarında o şerefsiz mahluka, terörist başına  gerçekleşen ziyareti bu günlerde gündeme getirmek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir" dedi.

Yeni bir yazı kaleme alan Mehmet Ocaktan ise Özel’den özür diledi.

Önceki yazısında Özel için "Bu vekilin herkeste olmayan çok önemli bir özelliği var, halis muhlis FETÖ’cü olması" diyen Ocaktan bu kez, "Özel, Fetullah’ı ziyarete gitmiştir, ancak benim ‘FETÖ’cü’ ifadesini kullanmam doğru olmamıştır, bundan dolayı özür beyan ediyor, helallik diliyorum" dedi.

'FETHULLAH'I ZİYARET ETTİ AMA FETÖ'CÜ DEMEM DOĞRU OLMADI'

Karar Gazetesi yazarı Ocaktan'ın 'Siyasetin dilindeki sükunet birlikteliği zenginleştirir' başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

"13 Mayıs Pazartesi günkü yazımdaki AK Parti milletvekili Recep Özel’le ilgili bölümde itidal çizgisini aştığımı kendi adıma not etmek istiyorum. AK Parti Isparta milletvekili Recep Özel aradı ve Pazartesi günkü yazımda kendisiyle ilgili kullandığım 'FETÖ'cü' ifadesinden dolayı sitemlerini iletti. Hakkaniyetli olmak gerekirse, bu tanımlama maksadını aşan bir ifade olmuştur. Kendisiyle yakinen tanışmam, kendisine karşı kişisel bir tavrım olamaz. Ancak belirtmem gerekiyor ki geçmişte Fetullah'la bir şekilde ilişkisi olmuş ya da onu ziyarete gitmiş siyasilerle ilgili haberleri görünce itidalimi kaybediyorum ve bu örnekte de olduğu gibi maksadını aşan bir durum ortaya çıkabiliyor. Evet Recep Özel, Fetullah'ı ziyarete gitmiştir, ancak benim 'FETÖ'cü' ifadesini kullanmam doğru olmamıştır, bundan dolayı özür beyan ediyor, helallik diliyorum." 

'O ŞEREFSİZ MAHLUKU ZİYARET ETTİM'

Ocaktan yazısının devamında Recep Özel'in gönderdiği açılamaya yer verdi.

Özel'in açıklamasının bir bölümü şöyle:

"Ömrümün geçen kısmında ve siyasi hayatım boyunca nerede durduğum, duruşum ve çizgim ortadadır, hep kamuoyu önündedir. Üniversite yıllarında başlayan dava mücadelemiz avukatlık mesleğine başladığım ilk aylarda Refah Partisi ile devam etti. Refah Partisi ile başlayan siyasi hayatım, her zaman onuruna ve şerefine nail olduğum AK Partimizin kurucu il başkanlığı görevinin ardından dört dönem milletvekilliği ve şu anda da Parti Genel Merkezinin Yüksek Seçim Kurulu temsilciliği ile devam etmektedir. 2012 yılında Adalet Bakanlığı'nın resmi bir programı için gittiğimiz Amerika'da o günün şartlarında o şerefsiz mahluka, terörist başına gerçekleşen ziyareti bu günlerde gündeme getirmek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar