AKP'li vekil: CHP İSPARK'ı HDP'ye verecek

AKP'li vekil: CHP İSPARK'ı HDP'ye verecek
'Araçlarının yanından da geçmeye güvenmem.'

AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası iptal edilen CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanması halinde CHP'nin İSPARK yönetimini HDP'ye devredeceğini iddia etti.

AKP Erzurum Milletvekili Altınok, bayram tatilini geçirmek üzere geldiği memleketindeİstanbul seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Partililerle bayramlaşma programında konuşan milletvekili Selami Altınok, şu iddialarda bulundu:

"Bunlar neyin karşılığı biliyor musunuz, bir iyi partili İP’li bir milletvekili odama geldiğinde dedi ki iyi de bize bir başkan yardımcılığı verecekler, İP partisi bir başkan yardımcılığı karşılığı İstanbul Belediyesi’ni bu adama bu zihniyete sattı. Milliyetçiliğe gelince milliyetçiler, muhafazakarlığa gelince de muhafazakârlıklar, bir başkan yardımcılığı İstanbul’u Kaftancıoğlu zihniyetine, bu milletin değerlerine küfredenlerin zihniyetine sattı."

CHP’nin İstanbul seçimlerini kazanması halinde HDP’nin İSPARK yönetimine alacağını öne süren Altınok, sözlerini şöyle noktaladı:

"Yetmedi, herkes duyuyor, Milletvekilimiz de, başkanımız da duyuyor, başkanlarımız da biliyor. HDP neyin karşılığı destekliyor, İSPARK’ı HDP ye vereceklermiş. Orada 2 bin 500 yüz insan çalışıyor. İSPARK’ı HDP ye verdikleri takdirde ben İstanbul’da aracımı götürüp İSPARK’ı HDP işlettiği takdirde onların olduğu yerlerdeki yerlere park etmeye güvenmem. Araçlarının yanından da geçmeye güvenmem."

Öne Çıkanlar