AKP'li yeni başkan, MHP döneminin müdürlerini çöp toplamaya gönderdi

AKP'li yeni başkan, MHP döneminin müdürlerini çöp toplamaya gönderdi
AKP'nin MHP'nin elinden aldığı belediyede, işçiler yoldan geçen araçları saymaya, kurum müdürleri de çöp toplamaya gönderildi.

Kırşehir’de seçim sonuçlandı, kazananlar belli oldu ancak Cumhur İttifakı’nın bileşenleri AKP ve MHP arasındaki gerilim bitmedi. Seçim sırasında ve seçimden sonra oyların sayımı sırasında yaşanan gerginlik şimdi de belediye başkanları ile belediyede çalışan partililer arasında devam ediyor.

Kırşehir’in Mucur ilçesinde belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itirazlar olmuş ve AKP ile MHP arasında zaman zaman kavgaya dönüşen tartışmalar yaşanmıştı. Mucur Hükümet konağındaki seçim kurulunda oy sayım işlemlerinde iptal edilen oy sayısının fazla olması nedeniyle yaşanan gerginlik polisler tarafından sonlandırılmıştı. Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Mucur'daki seçimi AKP’li Atılgan Yılmaz 53 oy farkla kazanarak ilçenin yeni belediye başkanı oldu.

İLK İCRAATI: İŞÇİLERİ ARAÇLARI SAYMAYA YOLLADI

AKP’li Yılmaz, iddiaya göre mazbatasını alıp koltuğa oturduktan sonra yaptığı ilk icraatı, MHP’li belediye döneminde işe alındıkları bildirilen birisi kadın 2 çalışanı Kayseri-Ankara karayolu kenarında ellerinde kağıt kalemle bekleterek yoldan geçen araçları sayma talimatını vermek oldu. İki çalışan ayrıca terminale girmeden yol üstünde yolcu indiren şehirlerarası otobüsleri tespit etmekle de görevlendirildiği kaydedildi.

MHP’Lİ BAŞKAN: MERKEZ YÖNETİME BİLDİRECEĞİM

Tepki çeken uygulama sonrasında MHP Mucur İlçe Başkanı Ali Rıza Budak, seçim sürecinde de Atılgan Yılmaz ile sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, "Sosyal medyadan okudum. Şehir dışında olduğum için arkadaşlardan bilgi aldım. Sözleşmeli çalışan işçileri yol kenarına dikmişler. Yolcu indiren otobüsler var mı diye saydırıyorlarmış. Bu kişinin seçildiği takdirde bizlere sıkıntı yaşatacağını söylemiştim. 3-4 parti değiştirmiş, siyasi kimliği olmayan bir kişi. Bizleri yanıltmadı. İl ve merkez yönetime bu durumu rapor edeceğim" dedi.

MÜDÜRLERİ ÇÖP TOPLAMAYA YOLLADI

Mucur'daki uygulamaya benzer bir uygulamanın Çiçekdağı'nda da olduğu belirtildi. Önceki dönem MHP idaresindeki Çiçekdağı Belediyesi 31 Mart seçimlerinde AKP’ye geçti. Belediye Başkanı seçilen ve göreve başlayan Hasan Hakanoğlu, MHP döneminde kurum müdürü olan personeli de temizlik işlerine verdiği ve çöp toplattığı ileri sürüldü. Söz konusu personelin kamyona çöp doldururken ve sokakları süpürürken çekilmiş fotoğraflarının sosyal medyada paylaşıldığı kaydedildi.

‘GEREKLİ YERLERE BİLDİRECEĞİZ’

MHP İl Başkanı Arif Kılıç, her iki ilçede meydana geldiği iddia edilen olaylar için araştırma yapacaklarını ve gerekli yerlere yaşanan bu olayları bildireceklerini dile getirdi.

AKP'Lİ ASLAN: BAŞKANLARIMA İNANMAK ZORUNDAYIM 

AKP Kırşehir İl başkanı Muzaffer Aslan ise şunları söyledi: "Sosyal medyada böyle bir şeyler dolaşıyormuş. Her iki belediye Başkanı arkadaşımla görüştüm. Böyle bir şey olmadığını ve bunun bir yıpratma programı olduğunu söylediler. Ben de Başkanlarıma inanmak zorundayım" (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar