O vakfın üyesi 25 dönüm arsa için belediyeye ihtarname yollamış

O vakfın üyesi 25 dönüm arsa için belediyeye ihtarname yollamış
Esenyurt’ta 25 dönüm arsanın tahsis edildiği vakfın mütevelli heyet üyesi Emin Batmazoğlu, tahsisin kaldırılması için noter aracılığıyla belediyeye ihtarname yollamış.

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK - Esenyurt Belediyesi’nin eski AKP’li Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun vakfına tahsis edilen 25 dönüm arsayla ilgili 31 Mart seçimlerinden 6 gün önce noter aracılığıyla belediyeye ihtarname yollandığı ortaya çıktı. 

Esenyurt Belediyesi Meclisi’nde oybirliğiyle 2011 yılında dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun kurucuları arasında yer aldığı Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’na 25 dönüm arsa tahsis edilmişti. Ekim ayında tahsisin kaldırılarak arsanın tekrar belediyeye iade edilmesi için getirilen başkanlık teklifi AKP’li Meclis üyelerinin "hayır" oylarıyla kabul edilmemişti. 

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ REDDETTİĞİ O ARSA İÇİN VAKFIN ÜYESİ İHTARNAME YOLLAMIŞ

Yedi yıldır üzerinde hiçbir işlem yapılmayan arsa boş ve işlevsiz bir şekilde kaderine terk edilmiş durumda. Esenyurt Belediyesi ise buranın yeniden kamuya devredilerek lise kampüsü yapılmasını talep ediyor.

31 Mart seçimlerinden kısa bir süre önce Yeşilköy 2001 Vakfı ve Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Emin Batmazoğlu’nun Büyükçekmece 13. Noterliği aracılığıyla yönetimi o dönem AKP’de olan Esenyurt Belediyesi’ne arsanın tahsisinin iptali için ihtarname yolladığı ortaya çıktı. 

"ARSA 7 YILDIR BOŞ VE İŞLEVSİZ" 

Batmazoğlu 25 Mart tarihinde Belediyeye yolladığı ihtarnamede Esenyurt Belediye Meclis üyesi ve Meclis 1. Başkan vekili, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli heyeti üyesi üniversite kurucusu, Yeşilköy 2001 Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı Mütevelli heyet üyesi olduğunu belirtti. 

İhtarnamede tahsis edilen arsanın durumuyla ilgili bilgi veren Batmazoğlu "Tahsisin üzerinden 7 yılı aşkın süre geçmesine rağmen adı geçen vakıf tarafından üniversite kampüsü oluşturma konusunda hiçbir mesafe kat edilmemiş, tahsis edilen arsa halen boş ve işlevsiz halde olup halen belediyemiz zilliyetliğindedir" dedi. 

"TAHSİSİN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUM"

Batmazoğlu ayrıca "Ayrıca tahsisin yapıldığı sıradaki vakıf mütevellisi ile bugünkü mütevelli heyet üyeleri aynı olmayıp önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Tahsisin yapıldığı sırada vakfın üniversite mütevellisinin amacı tamamen sosyal ve kamusal saik iken bugün itibariyle kanaatimce bu amaçlardan uzaklaşılmıştır" ifadelerine yer verdiği ihtarnamesinde tahsisin iptalini talep ederek şöyle dedi:  

"Üzerimdeki sorumluluklar ve halin icabı gereğince yukarıda belirttiğim bu sebeplerden ötürü belediyemiz meclisinin 10 Mart 2011 tarihli tahsis kararının kaldırılması için ivedilikle gereğinin yapılmasını, tahsis iptal kararının yukarıdaki adresime bir suretinin gönderilmesini, talebimin kabul edilmemesi halinde diğer yasal haklarımı kullanabilmek amacıyla sebeplerle birlikte tarafıma yazılı bildirilmesini saygılarımla arz ve talep ederim."

 

Öne Çıkanlar