'AK Parti-MHP ittifakında somut adımlar önümüzdeki günlerde atılacak'

'AK Parti-MHP ittifakında somut adımlar önümüzdeki günlerde atılacak'
'AK Parti ve MHP’den birer yetkili bir araya gelip çalışma yapacaklar.'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerde ittifak yapması beklenen AKP ve MHP'nin önümüzdeki günlerde ilk somut adımın atılacağını öne sürdü. Selvi, AKP'nin kendi seçim çalışmasını belirlemesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin nasıl bir ittifak düşündüğünü bilmesi gerektiğini söyledi.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te "İttifak formülü Bahçeli'de" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

AK Parti ve MHP’nin yerel seçim ittifakı için önümüzdeki günlerde ilk somut adım atılacak

AK Parti ve MHP’den birer yetkili bir araya gelip bir çalışma yapacaklar. Ardından Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanları toplantısında "Cumhur İttifakı’ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkânımız olabilir" dedi.

İttifak önerisi Bahçeli’den geldiği için, AK Parti MHP’nin ne düşündüğünü öğrenmek istiyor. İşin püf noktasını Bahçeli’nin kafasındaki ittifak formülü oluşturuyor. MHP nasıl bir ittifak modeli düşünüyorsa AK Parti bunu öğrenip ona göre bir formül geliştirmeyi planlıyor.

Anayasa değişikliği için AK Parti’den Abdulhamit Gül, MHP’den Mehmet Parsak; ‘Cumhur İttifakı’ için AK Parti’den Mustafa Şentop, MHP’den Mustafa Kalaycı bir araya gelmişlerdi. Bu kez de AK Parti’den yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın bir araya gelmesi bekleniyor. Bunun için gözler Bahçeli’ye çevrilmiş durumda. Teklif sahibi Bahçeli olduğu için, çalışma MHP Genel Başkanı görüşme yapacak ismi belirledikten sonra başlayacak. Temsilciler çalışacak, bir formül geliştirip liderlere sunacaklar. Yerel seçimler yasasında ittifaka ilişkin bir düzenleme yok. Ancak siyaset çözüm bulma sanatı. Bazı modeller üzerinde duruluyor. Örneğin o ilde bir partinin aday göstermemesi, görüntü aday çıkarması ya da belediye meclisinde üyeliklerinin paylaşılması gibi...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar