AKP'nin Edirne adayı Ensar Vakfı Şube Başkanı

AKP'nin Edirne adayı Ensar Vakfı Şube Başkanı
AKP'nin Edirne belediye başkan adayı, halen Ensar Vakfı Edirne Şubesi Başkanlığını yürüten Koray Uymaz oldu.

ARTI GERÇEK - AKP'nin bugün açıkladığı belediye başkan adayları arasında Ensar Vakfı'nın Edirne Şube Başkanı Koray Uymaz da bulunuyor. Ensar Vakfı çocuk istismarıyla gündeme gelmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 14 ilin belediye başkan adayını daha açıkladı.

Adaylar arasında dikkat çeken isimlerden biri Koray Uymaz. Edirne'den belediye başkan adayı olarak gösterilen Uymaz, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfı'nın Edirne Şube Başkanı. 

Avukat olan Uymaz, AKP'nin Edirne'deki kurucuları arasında yer alıyor. AKP Edirne İl Başkanlığı, başkan yardımcılığı ve merkez ilçe başkanlığı görevlerini de yürüten Uymaz, dini örgütlenmelerde aktif olarak yer alıyor.

Bir dönem İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği yapan Koray Uymaz, halen Ensar Vakfı Edirne Şubesi'nin Başkanı.

ENSAR VAKFI ÇOCUKLARA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Ensar Vakfı, çocuklara yönelik istismarla gündeme gelmişti.

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (KAİMDER) kaçak yurtlarında kalan 45 erkek öğrenci, öğretmen Muharrem Büyüktürk'ün cinsel istismarına maruz kalmıştı. Olay kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" diyerek, Ensar Vakfı'nı savunmuştu.

Muharrem Büyüktürk, yargılandığı davada 508 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Ensar Vakfı, KAİMDER ve kentin idari amirleri hakkında başlatılan soruşturmada ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

Çorum'da 2007 yılında Ensar Vakfı Çorum Şubesi eski Başkanı Zekai İşler de vakfın kurslarına katılan iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkemenin İşler'e 'iyi hal indirimi' uygulaması kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Ensar Vakfı'nın adı sık sık AKP'li belediyelerin tahsis ettiği arazilerle gündeme geliyor.

 

Öne Çıkanlar