AKP'nin İstanbul itirazı: YSK mesaisinde ikinci gün

AKP'nin İstanbul itirazı: YSK mesaisinde ikinci gün
YSK'de İstanbul seçimlerine yönelik itirazların ele alındığı mesai bugün de devam ediyor.

AKP ve MHP'nin İstanbul seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine yönelik başvurusu dün YSK gündemine geldi. 

5 saat süren müzakerelerde AKP ve MHP temsilcileri itiraz taleplerine ilişkin görüşlerini paylaşırken CHP de iddialara ilişkin yanıt verdi.

YSK'nin bugünkü oturumu sabah saatlerinde başladı. 

AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel sürece ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Kurul üyelerimiz bundan sonra ara kararlar kurarak, bizim talep ettiğimiz bilgileri belgeleri ilçe seçim kurullarından gerekirse savcılıktan, memur olup olmadıkları konusunda Devlet Personel Başkanlığından isteyebilecek, her yerden istenecek" demişti.

Bu doğrultuda bugün yapılan oturumdan ara karar çıkabileceği belirtiliyor.

İTİRAZ DİLEKÇESİNDE 5 İDDİA

İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesini isteyen AKP'nin 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

EK DİLEKÇE

AKP, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe de sunmuştu.

AKP'nin ardından MHP de YSK'ye başvurarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalini istemişti. 

OY FARKI 13 BİN 729 

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 036 oy almıştı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar