YSK İstanbul kararını bu güne bıraktı

YSK İstanbul kararını bu güne bıraktı
YSK, AKP’nin İBB seçimlerinin iptali ve yenilenmesi talebiyle yaptığı olağanüstü itirazı görüşmeye bugün saat 11.00’de devam edecek.

YSK’nin saat 14.00’te başlayıp yaklaşık 5 saat süren toplantıda, AKP ve MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlar ile AKP’nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itirazı ele aldı.

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel’in, YSK üyelerine partisinin iddialarıyla ilgili 2,5 saatlik bir sunum yaptığı toplantıda, CHP ve HDP temsilcilerinin de görüşlerini dile getirdiği öğrenildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun, itirazları görüşmeye bugün saat 11.00’de devam edeceği açıklandı.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, "Olaylar, iddialar, ayrıca dilekçe ekindeki tüm belge ve bilgileri tek tek kurul üyelerine göstererek, klasörler içinde, içi boş deliller, evraklar olmadığını, sonuca ne denli etkili belgeler, bilgiler olduğunu ifade etmiş olduk" dedi.

'KHK KONUSUNDA TAKTİR YSK'NIN'

Yoplantıda diğer partilerin temsilcilerine de cevap hakkı verildiğini belirten Özel'e yöneltilen KHK ile ihraç edilenlerin seçmen sayılmaması talepleri ile ilgili soruya, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un 8’inci maddesini örnek gösterek, "Kamu hizmetinden yasaklı olanlar seçmen olamaz. Bu konuda takdir YSK üyelerimizin" yanıtı verdi.

Talebin kabul edilmesi halinde, kararın Türkiye geneline yansıyıp yansımayacağı sorusuna yanıt veren Özel, "Seçimin yenilenmesi kararı verilen yerlerde mesela Keskin’de kısıtlı seçmen oy kullandığı için bu karar verildi. Diğer yerlerde de kısıtlı seçmenler belki oy kullandı ama bu seçimin iptali muhtarlık seçiminin iptalini getirdi mi? Başa baş çıkan sonuçlar da olmuştur. Bir seçim türü kesinleştikten sonra artık o seçim türüne geri dönülerek ‘vay burada da bu var’ denmez. Kesinleşmiş seçim türleriyle ilgili farklı bir durum ortaya çıkmaz"dedi.

MHP DE İTİRAZ ETMİŞTİ

AKP'nin ardından MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye başvurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar