AKP'nin 'KHK'li seçmen' gerekçesine itirazlar yükseliyor

AKP'nin 'KHK'li seçmen' gerekçesine itirazlar yükseliyor
AKP'nin 'KHK'liler oy kullandı' gerekçesiyle birlikte, 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran 2018 seçimlerinin geçerliliklerinin de tartışmaya açılacağına dikkat çekiliyor.

ARTI GERÇEK - Açıklamaya sosyal medyadan tepki gösteren siyasetçiler, hukukçular ve gazeteciler, KHK ile kamu görevinden çıkarılan yurttaşların, 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde de oy kullandığını hatırlatarak, o seçimlerin de geçerliliğinin tartışmaya açılacağına dikkat çektiler.

 

AKP'nin KHK'li seçmen' gerekçesini Twitter paylaştığı bir mesajla değerlendiren Prof. Dr. Osman Can, "İhraçlar hem OHAL süresiyle sınırlı, hem de mahkeme kararına dayanmıyor. Başvurunun anayasal temeli yok" ifadeleriyle yorumladı.

 

'ÖNCEKİ SEÇİMLERİN GEÇERLİLİĞİ DE TARTIŞMAYA AÇILIR'

KHK ile kamu görevinden çıkarılan yurttaşların, 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde oy kullandığını hatırlatan gazetecilerden biri de gazeteci Çiğdem Toker oldu. Toker gerekçeye ilişkin, "KHK ile kamu görevinden çıkarılan yurttaşlar, 16 Nisan 2017 referandumu ve 24 Haziran 2018 seçiminde de oy kullandı. AKP'nin son 'mantık'ı dikkate alınacaksa, o seçimlerin geçerliliği de tartışmaya açılır" ifadelerinde bulundu.

 

 

 

 

Eski CHP İstanbul Milletvekili ve sosyal haklar mücadelesi aktivisti Melda Onur da yayınladığı mesajla AHİM uyarısı yaptı.

 

 

Politik yazıları ve açıklamalarıyla tanınan araştırmacı tarihçi Foti Benlisoy, AKP'nin seçimin iptali için YSK'ye KHK'li seçmen listesi vermesini siyasal acizlik olarak tanımladı.

Gerekçeyi, doğrudan bir grup yurttaşın temel anayasal haklarını hedeflediğini belirten Benlisoy, "Adeta aktif ve pasif yurttaş ayrımını gündeme getiren tehlikeli bir 'apartheid' fantezisi" yorumunda bulundu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar