Fikri Sönmez’in oğlu HDP’den aday

Fikri Sönmez’in oğlu HDP’den aday
Naci Sönmez, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilecek.

Manisa’da ittifaklar gereği Büyükşehir Belediye Başkanlığına AKP ve CHP aday göstermedi. CHP desteğiyle İYİ Parti ve AKP desteğiyle MHP aday çıkardı. Böylece milliyetçi iki adayın yarışacağı bir ortam oluştu.

Demokrat Haber'de yer alan haber şöyle:

AKP ve CHP seçmenlerinin bir kısmı ittifaklar neticesinde milliyetçi iki adaydan birine mahkum olmaktan rahatsızdı. Sosyal demokratlar açısından durum da hiç iç açıcı değildi. Önceki seçimlerde AKP’nin kazanmasını engellemek için CHP’lilerin bir kısmı MHP’ye oy vermişlerdi.

Özellikle AKP’ye oy veren muhafazakâr Kürt seçmenlerin MHP’ye oy vermesi mümkün gözükmüyordu. CHP’li sosyal demokrat seçmenler de Manisa’da bir türlü kendi partilerine oy verecek fırsatı bulamadılar. Meral Akşener ve İYİ Parti sol seçmenin bazıları açısından bir nevi dünün Süleyman Soylu’su gibi. Durum böyle olunca Manisa’da sol ve demokrat kesimler arasında "iki ülkücüden birini tercih etmek durumunda değiliz" noktasına gelindi.

Bu noktada HDP bütün demokratlara, devrimcilere, solculara, AKP’nin politikalarından bıkanlara nefes aldıracak bir adayla seçenek oluşturmak için Yeşil Sol Parti eski eş sözcüsü Naci Sönmez’i aday göstermeye hazırlanıyor. 

Naci Sönmez, Ordu’nun Fatsa ilçesinde bağımsız aday olarak seçimleri kazanarak 14 Ekim 1979 ile 11 Temmuz 1980 arasında başkanlık yapan, halkçı ve demokrat bir belediyecilik örneği sergileyen Fikri Sönmez’in oğlu. 11 Temmuz 1980 günü gözaltına alınan Fikri Sönmez 4 Mayıs 1985 günü cezaevinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiş, adı solun efsane isimleri arasına yazılmıştı. (POLİTİKA SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar