AKP ve MHP siyaseti okullara taşıdı

AKP ve MHP siyaseti okullara taşıdı
Lise binasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin posteri asıldı.

Yerel seçimlere 2 hafta kala oy oranlarında düşüş olduğu belirtilen AKP-MHP ittifakının yönetmelikte yasak olmasına rağmen okullarda seçim propagandası yürüttüğü belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) söz konusu okul yönetimleri hakkında soruşturma başlatmaması da dikkatleri çekti.

Ozan Çepni'nin Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il il AKP seçim çalışmalarına katılırken, iktidar blokunun adayları da seçim çalışmalarını okullara taşıdı. AKP-MHP ittifakının birçok il ve ilçede okullarda çalışma yürütmelerine bakanlık sessiz kaldı.

Cumhur İttifakı adayları gittikleri okullarda, okul yönetimleri tarafından karşılanırken öğrenci ve ailelerine yönelik broşürler dağıttığı ve konuşmalar yaptığı aktarıldı. AKP ve MHP adaylarının okullarda sınıflara kadar girerek, öğrencilerle poz verdiği fotoğrafların seçim çalışmasında kullanılması da dikkatleri çekti. Adayların ayrıca öğretmenler odasında da okul yöneticileri ve öğretmenlerle kısa toplantılar yaptığı ifade edildi.

Adıyaman Kahta ilçesi belediye başkan adayı Engin Akel’in seçim bölgesindeki okullarda sınıflara kadar girerek propaganda yaptığı öğrenildi. Akel’e, AKP Genel Merkez Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak da eşlik ettiği belirtildi. AKP Devrek Belediye Başkan adayı Sezai Bükrü'nün de ilçede bulunan okulları ziyaret ederek, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiği aktarıldı. Öte yandan edinilen bilgilere göre, AKP Sarıyer Belediyesi başkan adayı Salih Bayraktar da Ali Büyükdicle Özel Eğitim Uygulama Okulu’na yaptığı ziyaretle seçim çalışmasını sürdürdü. AKP Siirt Belediyesi başkan adayı Ali İlbaş da Belediye Meclis Üyesi adayları ile seçim çalışmalarını okullara taşıyan bir diğer aday oldu. 

Ayrıca en dikkati çeken olay ise Balıkesir Ayvalık’da Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda Cumhur İttifakı’nın MHP Balıkesir Belediyesi başkan adayı Nazmi Başaran’ın aday tanıtımının yapılması oldu. Okul saatinde lise binasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dev posteri asıldığı, öğrencilerin tepkisi üzerine lise binasından posterin indirilerek pansiyon binasına taşındığı öğrenildi. (POLİTİKA SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar