'AKP Yıldırım'ın kazanacağından emin değil, Erdoğan o nedenle sahaya indi'

'AKP Yıldırım'ın kazanacağından emin değil, Erdoğan o nedenle sahaya indi'
‘AK Partililer Binali Yıldırım’ın çıkışının seçimi kazanmaya yeteceğinden emin değiller. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan son hafta yeniden sahaya çıktı.’

23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine günler kala, sandıktan ne çıkacağına dair kulislere de daha fazla kulak kabartılmaya başlandı.

Seçim sonuçlarına ilişkin en sık yazanlardan olan Saray’a yakın Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, "Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır’a göre, 23 Haziran’da İmamoğlu’nun oylarında kayda değer bir artış olacak. AKP’lilere göre ise Binali Yıldırım bir süredir çıkışta" aktarımında bulundu.

‘AK PARTİLİLER YILDIRIM’IN KAZANACAĞINDAN EMİN DEĞİL, O NEDENLE ERDOĞAN YENİDEN SAHAYA İNDİ’

 "AK Partililer Binali Yıldırım’ın çıkışının seçimi kazanmaya yeteceğinden emin değiller. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan son hafta yeniden sahaya çıktı" diyen Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Erdoğan kritik dokunuşlar yapıyor, önceden belirlenmiş kitleleri hedef alıyor.

1- Cihannüma buluşmasında eski Milli Görüşçülerle bir araya geldi. Bir gün sonra da Binali Yıldırım, Milli Gazete’yi ziyaret ederek, "Siyasetin sert rüzgârlarında yanlış anlaşılacak söylemler olabilir. Onun için Saadet Partili kardeşlerim incinmiş olabilir. Ben bu yüzden dolayı da kendilerinden özür diliyorum" dedi.

2- Kırgın AK Partililer.

24 Haziran’da sandığa gidip 31 Mart’ta oy kullanmayan 430 bin kırgın AK Partili ve muhafazakâr Kürt seçmen olduğu ortaya çıktı. Kırgın AK Partilileri ve muhafazakâr Kürtleri ikna etmek için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırgın AK Partililere, "Değerli kardeşlerim, kişinin kişiye kırgınlığı olabilir ama davaya kırgınlık asla olmaz" diye seslendi.

‘PONTUS TARTIŞMASI İYİ YÖNETİLMEDİ’

"3- Karadenizli seçmen.

Erdoğan’ın önceki gün önemli bir buluşması vardı. Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği’nin yemeğinde konuştu. Trabzonlu olması nedeniyle 31 Mart’ta "hemşeri" oylarının bir kısmı Ekrem İmamoğlu’na kaymıştı. Ayrıca yaşanan talihsiz "Pontus" tartışması da Karadenizlileri rahatsız etmişti. Erdoğan, Pontus işine üstü kapalı olarak değindi. "Özellikle Karadenizli kardeşlerimizi hedef alan ahlaksız bir iftira kampanyası yürütülüyor. Bu nefret siyasetinin Karadenizli kardeşlerimizin kafasını bulandırmasına asla izin vermeyeceğiz. Ben Rizeliyim ve bu ülkenin cumhurbaşkanıyım. Öbür tarafta benim Hazine ve Maliye Bakanım Trabzonlu, İçişleri Bakanım, Sanayi ve Teknoloji Bakanım Trabzonlu, Ulaştırma Bakanım, o da Trabzonlu. Grup başkanvekilim, o da Trabzonlu" dedi. AK Parti, Pontus tartışmasını iyi yönetemedi. Erdoğan’ın bu sözleri Karadenizli seçmeni ne kadar ikna eder, onu sandık açıldığında göreceğiz."

‘BEKA VE YALLAH KÜRDİSTAN’A YAKLAŞIMI YANLIŞTI’

"Beka söylemi ve "Yallah Kürdistan’a" yaklaşımı ile yanlış bir kampanya yürütülmüştü. Bu kez Kürtlere karşı farklı bir dil kullanılıyor, "Pontus" felaketinden sonra Karadenizliler toparlanmaya çalışılıyor. Ama yine de kutuplaştırıcı dil bir türlü terk edilmiyor" diyen Selvi, yazısını şu ekle sonlandırdı:

"Erdoğan’ın seçimleri ‘Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?’ denklemine oturtması karşı mahalleden oy getirir mi, ondan emin değilim."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar