Aksa, doğalgaz santralini kapatıyor

Aksa, doğalgaz santralini kapatıyor
Aksa Enerji, Manisa Doğalgaz Santrali'nin üretim lisansının iptal edilmesi için EPDK'ya başvurdu. Alarko da, Kırklareli Doğalgaz Santrali'ndeki üretimi durdurmuştu.

Aksa Enerji, 115 megawatt kurulu güçteki Manisa Doğalgaz Santrali'nin üretim lisansının iptal edilmesi için EPDK'ya başvurdu.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, "Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralin, yurt dışında dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır" denildi.

ALARKO BİR YILLIĞINA ŞALTERİ İNDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Alarko Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, Altek Alarko şirketinin işlettiği üç enerji tesisinden biri olan Kırklareli Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali'nde üretimi bir yıl boyunca durdurduğunu açıklamıştı.

Açıklamada, "Bağlı ortaklığımız Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş.'nin bilanço aktifinde yer alan Kırklareli ilinde kurulu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı'nda ekonomik sebeplerle en az bir yıl boyunca elektrik üretimi yapılmayacaktır. Bu durumun Şirketimizin faaliyet sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır" ifadesine yer verilmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar