Akşam ve Güneş gazeteleri avukat Erdem’e tazminat ödeyecek

Akşam ve Güneş gazeteleri avukat Erdem’e tazminat ödeyecek
Gazeteci Nuh Köklü’yü öldüren esnafın yargılandığı davada avukat Erdem, sözleri nedeniyle hedef gösterilmişti.

Gazeteci Nuh Köklü’yü attığı kartopu dükkanının camına isabet ettiği için bıçaklayarak öldüren esnaf Serkan Azizoğlu’nun yargılandığı davada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Esnaf gerektiğinde alperendir, askerdir, polistir, şehittir, kahramandır" sözlerini hatırlattığı için Akşam ve Güneş gazeteleri tarafından hedef gösterilen avukat Mehmet Ümit Erdem, her iki gazete aleyhine açtığı davayı kazandı. Mahkeme yayın sahibi TürkMedya’yı tazminata mahkum etti.

Avukat Mehmet Ümit Erdem hakkında Cumhurbaşkanlığı duruşmadaki sözleri nedeniyle suç duyusunda bulunmuş, Adalet Bakanlığı da soruşturmaya izin vermişti.

Akşam gazetesi 7 Haziran 2015 tarihli sayısında avukat Erdem için "Cinayet kadar rezil" manşetini atmış, Güneş gazetesi ise "Densiz avukat" demişti.

Söz konusu manşetlerin ardından her iki gazeteye dava açan Erdem, İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada "Yapılan haberler ve resmimin kullanılması kişilik haklarıma saldırıdır, sorgulama sırasında kullandığım cümlelerin bu şekilde nitelendirilererek haber yapılması basın özgürlüğü olarak değerlendirilemez" dedi.

Mahkeme davanın kısmen kabulüne karar verirken 2000 TL manevi tazminatın yayın sahibi TürkMedya’dan 7 Ağustos 2015 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tahsiline karar verdi. (Kaynak: Sendika.Org) 

Öne Çıkanlar